24 januari

Docu Zondag: Mai Khoi & The Dissidents

In samenwerking met de afdeling FLOOR van de Hogeschool van Amsterdam vertonen we zondag 24 januari online de documentaire Mai & Khoi & The Dissidents. De film is 24 uur lang gratis te bekijken via een link met een wachtwoord die je ontvangt na je aanmelding via FLOOR.

Als dochter van een muziekleraar is Mai Khoi’s leven al van kinds af aan gevuld met muziek. Ze werd een superster met haar doorbraaknummer ‘Vietnam’, over de schoonheid van haar moederland. Maar meer en meer begint Mai Khoi haar sterrenstatus te gebruiken om zich uit te spreken over tal van sociale onderwerpen, zoals vrouwenrechten, lgbt-rechten en vrijheid van meningsuiting. De politie begint invallen te doen bij haar concerten, en al snel verbiedt de overheid haar optredens.

Regisseur Joe Piscatella (Joshua: Teenager vs. Superpower) volgt Mai Khoi tijdens de opnames van haar album Dissent dat, zoals ze zelf zegt, ‘de regering kwaad zal maken’. Terwijl haar politieke activisme haar internationale bekendheid vergroot, maakt ze plannen om het land te ontvluchten voordat het album wordt uitgebracht.

Engelse gesproken delen zijn niet ondertiteld, Vietnamees is Engels ondertiteld.

Meld je aan