12 december

Grayson Perry: All Man

De Erasmusprijs 2021 wordt toegekend aan de Britse beeldend kunstenaar Grayson Perry. Ter gelegenheid hiervan vertonen we op zondag 12 december in het Louis Hartlooper in Utrecht eenmalig twee afleveringen van Graysons televisieserie All Man.

Tickets

All Man
In All Man onderzoekt Grayson op originele en persoonlijke manier waar mannelijkheid om draait in de 21ᵉ eeuw en hoe verandering daarin beter is voor de wereld. De afleveringen die worden vertoond zijn aflevering 1 ‘Hard Man’ en aflevering 3 ‘Rational Man.’ De afleveringen zijn Nederlands ondertiteld.

Inleiding: Miriam Wickam
Als promovendus aan de Universiteit van Utrecht kijkt Miriam Wickham naar het binaire gendersysteem in onze maatschappij en welke veranderingen daarin tegenwoordig plaatsvinden. Ook kijkt ze naar de uitdagingen waar we voor staan met betrekking tot de overgang naar een meer inclusieve maatschappij.

Erasmusprijs
De Stichting Praemium Erasmianum heeft de Erasmusprijs 2021 toegekend aan de Britse beeldend kunstenaar Grayson Perry. Het thema van de Erasmusprijs is dit jaar ‘De kracht van het beeld in het digitale tijdperk’. In een tijd waarin we overspoeld worden door visuele indrukken heeft Perry een geheel eigen beeldtaal ontwikkeld en laat hij zien dat kunst van iedereen is en geen elitaire aangelegenheid hoeft te zijn. Perry ontvangt de prijs voor de manier waarop hij vraagstukken met betrekking tot schoonheid en traditionele ambachtelijkheid scherp confronteert met actuele sociale en maatschappelijke thema’s.