5 juni

Just Peace Movie Night: Anote’s Ark

Klimaatrechtvaardigheid wordt steeds belangrijker in de hele wereld, en nergens meer dan in landen die het meest worden getroffen door de klimaatverandering en de stijgende zeespiegel. Daarom organiseren Just Peace The Hague en Hague Talks op maandag 5 juni een speciaal evenement over milieurechtvaardigheid als onderdeel van de The Hague Justice Week. 

Meld je gratis aan

Anote’s Ark

In samenwerking met Movies that Matter wordt daarom de film Anote’s Ark van Matthieu Ritz vertoond, die het verhaal vertelt van Kiribati, dat drastisch wordt getroffen door de klimaatverandering. De film toont de strijd van Anote Tong, de president van Kiribati, tegen de achtergrond van de VN-klimaatonderhandelingen in Parijs. Dit wordt op dramatische wijze afgewisseld met het persoonlijke verhaal van Tiemeri, een moeder van zes kinderen die er alles aan doet om ervoor te zorgen dat zij en haar gezin in veiligheid kunnen komen in Nieuw-Zeeland.

De filmvertoning zal worden gevolgd door een speciale Hague Talk en discussie waarin we  ingaan op het onderwerp ecocide, milieurechtvaardigheid en hoe Mozambique en zijn opperrechter werken aan een rechtvaardiger toekomst voor zijn bevolking.

The Hague Justice Week

Het evenement sluit aan bij het algemene thema van de The Hague Justice Week 2023, namelijk het bevorderen en bespreken van rechtvaardigheid en mensenrechten op verschillende niveaus. Door de nadruk te leggen op milieurechtvaardigheid wordt de cruciale rol benadrukt die het recht speelt bij de bescherming van het milieu en het waarborgen van gerechtigheid voor mens en planeet.

Programma

18:00   Deuren open
18:25   Welkom door moderator
18:30   Start film (77min)
19:47   Einde film + korte pauze
20:00  HagueTalks
21:00   Borrel & netwerken
22:00  Einde evenement

Datum: maandag 5 juni
Voertaal: Engels
Locatie:
The Hague Humanity Hub, Fluwelen Burgwal 58 in Den Haag
Toegang: gratis, meld je hier aan