24 april

On Tour: The Body Politic in Arnhem

In het kader van Movies that Matter On Tour vertoont Focus Filmtheater in Arnhem op woensdag 24 april om 19:00 uur de documentaire The Body Politic.  

Tickets

Over The Body Politic

Krachtig portret van Brandon Scott, de idealistische jonge burgemeester van Baltimore, tijdens zijn eerste jaar in functie. In een stad met een enorm moordcijfer omarmt Scott een alternatieve aanpak van vuurwapengeweld. Maar krijgen zijn plannen een kans wanneer de media en zijn tegenstanders de druk opvoeren?

Net als veel gebieden in de Verenigde Staten wordt de stad Baltimore geteisterd door vuurwapengeweld. Te midden van de opstand na de dood van George Floyd wordt Brandon Scott, een jonge hervormingsgezinde leider, tot burgemeester gekozen. Onmiddellijk introduceert Scott een ambitieuze aanpak gericht op de volksgezondheid om het geweld te verminderen. Hij gelooft dat dit het moordcijfer van de stad effectiever zal verlagen dan een harde law and order-aanpak. 

Maar kort nadat Scott zijn ambt heeft aanvaard, bereikt het geweld nieuwe hoogten. Terwijl de media en politieke tegenstanders zijn plan aanvallen, blijft hij vasthouden aan zijn principes, zelfs als dit zijn toekomst als politicus in gevaar brengt. Gedurende zijn eerste jaar in functie blijven de camera’s Scott volgen om te zien of zijn plan zal werken. Kan het Baltimore helpen erbovenop te komen? En misschien zelfs het land een weg vooruit te wijzen? 

Bekijk hier alle tijden en data van The Body Politic in On Tour.

Over On Tour

On Tour is een spin-off van het Movies that Matter Festival. Elk jaar selecteren we acht mooie festivaltitels die we door het hele land een breed platform willen bieden. In samenwerking met (momenteel) zeventien filmtheaters en lokale vrijwilligersgroepen vertonen we van oktober tot en met mei iedere maand een film of documentaire die ertoe doet, een movie that matters. Bij de vertoningen worden door lokale groepen verdiepingsprogramma’s en gastsprekers geregeld. Zo stimuleren we de dialoog en verbreden we perspectieven in lokale context.