Onderwijsspecial met Hammoudi’s Droom

Dinsdag 12 april van 18:30-20:30 uur
Filmhuis Den Haag

Movies that Matter Educatie nodigt jou uit voor een speciale voorstelling van Hammoudi’s Droom op dinsdag 12 april om 18:30 uur in Den Haag. Je ziet niet alleen een prachtige film, maar maakt ook kennis met ons nieuwe programma. Onder leiding van Klaas van Kruistum gaat het publiek in gesprek over movies that matter films en de kansen die film biedt in het onderwijs. Filmmaker en Gouden Kalf winnaar Eefje Blankevoort vertelt over haar bijzondere missie. Het publiek is hierbij actief betrokken en maakt ook kennis met bijzondere hoofdrolspelers in het ‘New Beginning’ project. We sluiten af met een borrel. Kom je ook? 

Meld je aan

Deze verdiepings- en netwerkbijeenkomst vindt plaats in Filmhuis Den Haag tijdens het Movies that Matter Festival 2022. De voorstelling bieden wij kosteloos aan speciaal voor mbo- en vo-docenten, didactici en mensen werkzaam binnen de filmeducatie. 

Hammoudi’s Droom (2021), Els van Driel en Eefje Blankevoort

Mohammed – bijnaam Hammoudi – is 14 als hij Syrië ontvlucht. Hij en zijn oudere broer laten hun moeder en zussen achter en lopen van Syrië naar Europa. Het is een lange en zware reis waarop ze gevaarlijke obstakels tegenkomen zoals mijnenvelden, wilde dieren en gewelddadige grenswachten. Mohammeds reis lijkt een nachtmerrie. Ondertussen blijft hij dromen van een toekomst om dokter te worden. Maar eenmaal in Nederland aangekomen blijkt het moeilijk te zijn om de taal te leren. En procedures duren lang. Hij heeft zijn moeder al meer dan 3 jaar niet gezien. Komt zijn droom uit en komen zijn moeder en zussen eindelijk uit Syrië?

Reserveren

Voor dit programma is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Reserveer je plek via het aanmeldformulier.

Vragen of opmerkingen? Stuur een mail naar educatie@moviesthatmatter.nl.