Educatiefestival
Amsterdam

Woensdag 17 en donderdag 18 maart in Eye Filmmuseum.

Reserveren

Wil je met je klas op woensdag 17 of donderdag 18 maart het Movies that Matter Festival 2021 in Amsterdam bezoeken? Meld je dan aan via onderstaand formulier:

Meld je aan

 

Programma

De volgende films vertonen we aan het voortgezet onderwijs en mbo:

A Perfectly Normal Family

Wanneer Emma’s vader vertelt dat hij voortaan als vrouw door het leven wil gaan, is zijn jongste dochter totaal uit het lood geslagen. Thomas verandert daarna razendsnel in Agnete: een vrouw met zwierige jurken die opeens niet meer van voetbal lijkt te houden. Wie is deze nieuwe vader? Kan Emma deze Agnete überhaupt nog zo noemen?

Antigone

Antigone vluchtte als kind met haar broers en zus vanuit Algerije naar Canada. Als Antigone’s broer wordt doodgeschoten door de politie en haar andere broer dreigt te worden gedeporteerd, smeedt ze een riskant plan om de familie te redden. Meelevend drama over opoffering, gerechtigheid en het leven van immigranten.

Watani My Homeland

Deze film vertonen we voor bovenbouw vmbo en mbo. In deze adembenemende en aangrijpende documentaire Watani My Homeland volgen we een gezin dat leeft in oorlogsgebied: de frontlinie van de oorlog in Syrië tussen de door burgers verlaten huizen. De vader is commandant van het Vrije Syrische leger. De moeder en de kinderen vluchten uiteindelijk om een veilig bestaan in Duitsland op te bouwen. Deze pakkende film visualiseert het effect op het leven van mensen in oorlogsgebied en hoe zij hun vrijheid daarna ervaren.

 

Kennismakingsactie – gratis met je klas naar het festival

Ben jij met jouw mbo-opleiding, vmbo- of praktijkonderwijsschool nog nooit naar het Movies that Matter Festival geweest? Dan mag jouw school gratis naar een festivalvertoning met verdiepingsprogramma. Wees er snel bij, want het aantal gratis plaatsen is beperkt.

Kosten
Film en verdieping: € 5,00 per leerling.
Movies that Matter accepteert de CJP-kaart.

We passen de vorm van ons filmprogramma aan op de dan geldende RIVM-maatregelen.