Educatiefestival
Den Haag

Maandag 19 tot en met donderdag 22 april

Reserveren

Wil je met je klas het Movies that Matter Festival 2021 tussen maandag 19 tot en met donderdag 22 april in Den Haag bezoeken? Meld je dan aan via onderstaand formulier:

Meld je aan

 

Programma

De volgende films vertonen we aan het voortgezet onderwijs en mbo:

A Perfectly Normal Family

Wanneer Emma’s vader vertelt dat hij voortaan als vrouw door het leven wil gaan, is zijn jongste dochter totaal uit het lood geslagen. Thomas verandert daarna razendsnel in Agnete: een vrouw met zwierige jurken die opeens niet meer van voetbal lijkt te houden. Wie is deze nieuwe vader? Kan Emma deze Agnete überhaupt nog zo noemen?

Antigone

Antigone vluchtte als kind met haar broers en zus vanuit Algerije naar Canada. Als Antigone’s broer wordt doodgeschoten door de politie en haar andere broer dreigt te worden gedeporteerd, smeedt ze een riskant plan om de familie te redden. Meelevend drama over opoffering, gerechtigheid en het leven van immigranten.

Watani My Homeland

Deze film vertonen we voor bovenbouw vmbo en mbo. In deze adembenemende en aangrijpende documentaire Watani My Homeland volgen we een gezin dat leeft in oorlogsgebied: de frontlinie van de oorlog in Syrië tussen de door burgers verlaten huizen. De vader is commandant van het Vrije Syrische leger. De moeder en de kinderen vluchten uiteindelijk om een veilig bestaan in Duitsland op te bouwen. Deze pakkende film visualiseert het effect op het leven van mensen in oorlogsgebied en hoe zij hun vrijheid daarna ervaren.

 

De volgende film vertonen we aan het praktijkonderwijs leerjaar 1 en 2:

Vechtmeisje

Deze Nederlandstalige film over het ‘vechtmeisje’ Bo hebben we geselecteerd voor leerjaar 1 & 2 van het praktijkonderwijs. Als haar ouders in een vechtscheiding verwikkeld raken, verhuist de eigenzinnige en licht ontvlambare Bo met haar moeder en broer naar een Amsterdamse buitenwijk. Daar introduceert buurmeisje Joy haar bij de kickboksclub. De twaalfjarige blijkt een natuurtalent en mag al snel meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen. Maar door de scheiding van haar ouders is ze afgeleid en komt de wedstrijd steeds meer in gevaar. Bo moet in dit drama leren zich te beheersen en accepteren dat ze niet alles onder controle heeft.

The Peanut Butter Falcon

Deze film is geschikt voor praktijkonderwijs leerjaar 3 en 4 en (v)mbo Zorg en Welzijn. De jonge Zak (Zack Gottsagen) met het syndroom van Down heeft slechts één droom: een professionele worstelaar worden! Wanneer hij op een dag wegloopt uit het verpleegtehuis wil hij niks liever dan die droom waarmaken. Al snel ontmoet hij Tyler (Shia LaBeouf), die ook op de vlucht is. Als twee ongewone bondgenoten weten ze te ontsnappen en beleven ze de wildste avonturen. Ze overtuigen zelfs de aardige Eleanor (Dakota Johnson), een medewerkster van het verpleegtehuis, om zich bij hen aan te sluiten op hun reis.

 

Kennismakingsactie – gratis met je klas naar het festival

Ben jij met jouw mbo-opleiding, vmbo- of praktijkonderwijsschool nog nooit naar het Movies that Matter Festival geweest? Dan mag jouw school gratis naar een festivalvertoning met verdiepingsprogramma. Wees er snel bij, want het aantal gratis plaatsen is beperkt.

Kosten
Film en verdieping: € 5,00 per leerling.
Movies that Matter accepteert CJP-kaart.

We passen de vorm van ons filmprogramma aan op de dan geldende RIVM-maatregelen.