De Club van Lelijke Kinderen

2011 – 25 minuten.

Op een dag komt er een grote gele schoolbus het plein oprijden. Er stapt een fotograaf uit die van alle kinderen een foto maakt, en bij sommige kinderen zet hij een kruisje. De directeur van de school komt vertellen dat alle kinderen met een kruisje op schoolreisje mogen! Ook Paul heeft een kruisje en mag mee op schoolreisje...

In de bus is het heel gezellig, want iedereen is superblij dat ze zijn uitgekozen! Maar Paul ziet dat de buschauffeur een beetje een rare man is, en hij vertrouwt het niet helemaal. Als Paul wat beter naar de kinderen om hem heen kijkt valt hem op dat iedereen in de bus iets raars heeft: de één heeft een bril, de ander heeft grote tanden en weer een ander heeft rood haar. Plotseling beseft Paul dat ze onderweg zijn naar een lelijke-kinderen-kamp!

Als ze stilstaan bij een tankstation rent Paul weg. De buschauffeur komt achter hem aan maar het lukt hem te ontsnappen. Er begint een spannende achtervolging waarbij Paul de strijd aangaat met De President. Zal het hem lukken om alle kinderen te bevrijden? Zal hij terug kunnen naar zijn bezorgde ouders? En weet hij de knappe Sara voor zich te winnen?


Naar het boek van Koos Meinderts. U kunt ook vragen of Koos Meinderts op uw school komt voorlezen uit De Club van Lelijke Kinderen. Neem contact op met Schrijvers School Samenleving via 020 8202655 of mail jeugd@sss.nl. Voor meer info: www.sss.nl.

Informatie voor docenten over de film online bekijken:
Rechts in het menu kun je kiezen voor de Online Les. In deze les is de film verwerkt.

Bekijk de gehele film op www.spons.nl/moviesthatmatter.

Credits

Kijkwijzer
9
Geschikt voor
basisonderwijs (groep 7-8)
Regisseur
Jonathan Elbers
Land
Nederland
Soort
Fictie
Duur
25 minuten
Jaartal
2011