ISK-special

Voor leerlingen van Internationale Schakelklassen (12-18 jaar) bieden we een speciaal filmprogramma met verdieping aan.  

Over het programma

Leerlingen kijken twee pakkende korte films en doen mee met een interactief verdiepingsprogramma in de bioscoop. De presentator gidst de leerlingen door thema’s als de Nederlandse cultuur, identiteit en het omgaan met emoties, aan de hand van twee pakkende korte films: Anders en Champ. 

Over de films

Anders
De veertienjarige Alex zit met zichzelf in de knoop. Hij is goede vrienden met zijn toekomstige zwager Hendrik, waarmee hij goede gesprekken voert en graag stoeit. Als de zus van Alex en Hendrik besluiten om het dorp in te ruilen voor de stad, leidt dit tot een turbulente reeks gebeurtenissen. De korte film Anders gaat over gezinsdynamiek en de vrijheid om jezelf te kunnen zijn.

Champ
De veertienjarige Esma bereidt zich voor op de moeilijkste kickbokswedstrijd van haar leven. Ooit wil ze de beste vechter ter wereld worden. Tegelijkertijd moet ze omgaan met de constante angst om haar zieke moeder te verliezen. Hoe vecht Esma voor een toekomst die zowel in het teken kan staan van winst als verlies?

Over de taal

Het programma wordt gepresenteerd in het Nederlands, de film is Nederlands gesproken en is Nederlands ondertiteld. Op het scherm op de achtergrond staan de vragen vertaald in Arabisch, Engels en Oekraïens.

Over de voorbereiding en nabespreking in de klas

De docent kan de leerlingen voorbereiden op het bioscoopbezoek door het voorbereidende lesmateriaal te doorlopen; deze zijn ook vertaald in meerdere talen. Daarnaast bieden we ook lesmateriaal aan dat je na het bioscoopbezoek met jouw klas kunt doorlopen. Hierin staan twee kijklinks om de films in de les terug te kijken en bespreekvragen.

Aanmelden

Wil je naar een vertoning in de bioscoop bij jouw school in de buurt? Vul dan dit aanmeldformulier in.