Online filmvertoning

Haal Movies that Matter naar je klas met onze online programma’s! We hebben twee programma’s ontwikkeld bestaande uit een film, verdiepingsprogramma en lesmateriaal. Je leest hier meer over de programma’s die te boeken zijn vanaf april 2021. 

Watani My Homeland

In samenwerking met IDFA bieden we het filmprogramma Watani My Homeland aan inclusief verdiepingsgesprekken en lesmateriaal.  In deze ontroerende documentaire zien we door de ogen van kinderen hoe het is om in oorlog te leven, te moeten vluchten en in een nieuw land een bestaan te moeten opbouwen. In dit geval vluchten voor de oorlog in Syrië.  

Lisa Wade en Arjan Erkel zorgen voor de verdieping bij deze documentaire. Arjan Erkel weet als geen ander hoe het is om in zijn vrijheid beperkt te worden. In 2002 werd hij ontvoerd in Dagestan. Ruim twee jaar later werd hij vrijgelaten. Rode draad bij dit programma is vrijheidsbeperking en het maken van weloverwogen keuzes bij het maken van documentaires. Een programma dat goed aansluit bij de ervaringen van veel jongeren die door de huidige vrijheidsbeperkingen gevoelens van eenzaamheid en verveling ervaren. 

  • Het online programma sluit aan bij de vakken Burgerschap en Maatschappijleer.   
  • Het programma is geschikt voor het voortgezet onderwijs v.a. leerjaar 3 en het mbo.    
  • Kosten voor het programma zijn €4,- per leerling.   
  • Boeken kan via educatie@moviesthatmatter.nl 
  • Programmaduur excl. lesmateriaal: 73 minuten (22 min. verdieping en 51 min. film)  

Les Misérables 

In samenwerking met IFFR hebben we ons educatieprogramma rondom de film Les Misérables doorontwikkeld in een online variant. De film was al een succes tijdens de educatievertoningen in 2020.  Het programma wordt ingeleid met een persoonlijke monoloog van theatermaker Mahfoud Mokaddem. In de monoloog, het nagesprek en het lesmateriaal wordt een link gelegd met thema’s uit de film en gaat het over etnisch profileren en omgaan met spanningen tussen verschillende groepen vanuit een specifieke context. Leerlingen en studenten onderzoeken de verschillende keuzes die de personages hebben (gemaakt) in sleutelscènes uit de film en vertalen die vraagstukken naar hun eigen leven.  

  • Het online programma sluit aan bij de vakken Burgerschap en Maatschappijleer.   
  • Het programma is geschikt voor het voortgezet onderwijs v.a. leerjaar 4 en het mbo.    
  • Kosten voor het programma zijn €4,- per leerling.   
  • Boeken kan via educatie@moviesthatmatter.nl 
  • Programmaduur excl. lesmateriaal: 126 minuten (23 min. verdieping en 103 min. film)