Aanstaande events

Movies that Matter organiseert filmvertoningen en verdiepingsprogramma’s door het hele land én online. We werken hierbij samen met uiteenlopende organisaties en bedrijven.

Hier vind je al onze aanstaande (online) events op een rijtje. Wil je in samenwerking met Movies that Matter ook een evenement organiseren? Kijk dan hier.

HvA x MtM: The Ant and the Grashopper

HvA x MtM: The Ant and the Grashopper

7 juli – Met de Hogeschool van Amsterdam presenteren we een vertoning van The Ants and the Grasshopper bij FLOOR. Anita Chitaya is een vechter: ze kan mannen laten opkomen voor gelijkheid en weet zelfs op dode grond voedsel te verbouwen. Maar om de honger in haar geboorteland Malawi te bestrijden en het levensonderhoud van de mensen veilig te stellen, staat ze voor haar grootste uitdaging: de VS ervan overtuigen dat klimaatverandering echt is.

Roffa Mon Amour x MtM: Oekraïne Special

Roffa Mon Amour x MtM: Oekraïne Special

24 augustus – in samenwerking met Roffa Mon Amour presenteren we een openluchtvertoning van The Earth is Blue as an Orange (2020) van Oekraïense filmmaker Iryna Tsilyk. De vertoning vindt plaats in de beeldentuin van Brutus in Rotterdam West tijdens het Roffa Mon Amour Film Festival.