Events overzicht

Movies that Matter organiseert filmvertoningen en verdiepingsprogramma’s door het hele land én online. We werken hierbij samen met uiteenlopende organisaties en bedrijven.

Hier vind je al onze aanstaande (online) events op een rijtje. Wil je in samenwerking met Movies that Matter ook een evenement organiseren? Kijk dan hier.

Food & Film: Bar Bahar

Food & Film: Bar Bahar

Roffa Mon Amour viert haar 10-jarig jubileum met een speciale reeks evenementen. Op donderdag 19 mei vertoont het festival in samenwerking met Movies that Matter en het Arab Film Festival Bar Bahar van Maysaloun Hamoud bij het Paviljoen aan het Water in Rotterdam. Voorafgaand aan de film kun je een heerlijke falafel-maaltijd van Global Seasons eten.

Docu-avond & discussie: The Night Flowers

Docu-avond & discussie: The Night Flowers

23 mei – Shelter City Utrecht & Peace Brigades International presenteren in samenwerking met Movies that Matter een filmvertoning van The Night Flowers, een bekroond en warm portret van een groep queer jongeren in Mexico die zich thuis probeert te voelen in hun conservatieve omgeving zonder hun vaak zwaarbevochten identiteit te verliezen.

Sacharov Special: F@ck This Job

Sacharov Special: F@ck This Job

In samenwerking met het Europees Parlement organiseren we een speciaal programma rondom de Sacharovprijswinnaar Aleksej Navalny. Deze belangrijkste Europese mensenrechtenprijs voor vrijheid van denken en doen werd vorig jaar aan de Russische oppositiepoliticus en anti-corruptieactivist toegekend. In dit kader vertonen we de film F@ck This Job van Vera Krichevskaya in vier filmtheaters door het land.