MtM & De Groene Filmclub

Elke maand is bij De Groene Filmclub een MtM-film online te zien, gratis voor abonnees. In april vertonen we Once Upon a Time in Venezuela. Het is een film met prachtige beelden en met een belangrijke boodschap over de corruptie in de politiek. Geen lid van De Groene Amsterdammer, maar wil je die film toch bekijken? Koop dan binnenkort een kaartje voor een vertoning ervan op ons Festival.

In het Venezolaanse meer van Maracaibo is een nederzetting gebouwd op het water: Congo Mirador. Maar het dorpje is in gevaar. Olieboringen in de buurt leidden tot watervervuiling en sedimentatie, waardoor de rivier dichtslibt, de visserij de nek wordt omgedraaid en huizen in de modder zakken. Ooit telde Congo Mirador enkele honderden huishoudens. Nu zijn er nog maar zo’n dertig families over.

Tamara is een lokale zakenvrouw en fervent aanhanger van Hugo Chávez, de socialistische president die in 2013 overleed. Natalie is de dorpsonderwijzeres, die met moeite het schooltje draaiende houdt. Ze is ook aanhanger van de politieke oppositie. Terwijl de nationale parlementsverkiezingen van 2018 naderen, gaat Tamara op omkopingscampagne om mensen op de socialistische partij van Nicolás Maduro te laten stemmen. Tegelijkertijd probeert ze Natalie uit haar functie te zetten. Alleen is Natalie niet van plan zo makkelijk op te geven.

Heb je geen abonnement van De Groene Amsterdammer? Neem dan nu een proefabonnement (10 weken voor € 15).