Nieuwe MtM x CineMember-selectie | Movies that Matter

Nieuwe MtM x CineMember-selectie

De bioscopen blijven helaas nog even dicht, maar gelukkig kan je van een vers aangevulde selectie van MtM-films op CineMember genieten. Laat bijvoorbeeld de sneeuw en de kou achter je en volg de zeventienjarige Sofia in de zomerse coming-of-age Tarde para morir joven. Of kijk een prachtig epos als So Long, My Son waarin twee families met elkaar verbonden worden door een tragisch ongeluk terwijl ondertussen economische hervormingen en plaatsvinden in China in de jaren tachtig. 

Op CineMember verschijnen wekelijks nieuwe titels. In de loop van het jaar zullen daar pareltjes bijkomen die het Movies that Matter-team aanraadt. Zo verschenen deze maand nieuw het overtuigende drama 120 BPM van Robin Campillo en Gouden Kalf-winnaar Dirty God van Sacha Polak. Waarom deze twee films de moeite waard zijn, lees je hieronder. De rest van het jaar raden wij natuurlijk ook de nieuwe MtM x CineMember aanwinsten aan.

120 BPM

Het is begin jaren negentig en de aidscrisis maakt talloze slachtoffers. De activisten van Act Up-Paris strijden voor erkenning en willen dat er meer aandacht komt voor de ziekte én dat er meer onderzoek naar medicijnen komt. De jonge Nathan (Arnaud Valois) voegt zich bij de groep en ontmoet daar de seropositieve Sean (Nahuel Pérez Biscayart). Robin Campillo baseerde de film op eigen ervaringen toen hij zich in 1992 aansloot bij Act Up-Paris. Daaruit is een film ontstaan vol met vurige discussies, snijdende kwesties en bovenal warme, levendige en menselijke personages. Winnaar van de Grand Prix op het filmfestival van Cannes en meerdere Césars.

Dirty God

Nederlandse filmmaker Sacha Polak maakte haar derde speelfilm in Engeland. Daar volgt ze Jade (Vicky Knight) die door haar ex verminkt is. Als jonge moeder moet ze om leren gaan met hoe andere mensen op haar uiterlijk reageren. Na verloop van tijd komt ze erachter wat het meeste waard is in het leven. Nieuwkomer Vicky Knight, die zelf ook littekens heeft vanwege een brand die ze als kind meemaakte, weet de belevingswereld van Jade feilloos neer te zetten. De cinematografie zorgt ervoor dat het zware onderwerp van de film gebalanceerd wordt door intense kleuren en een empathische blik op het hoofdpersonage.

Op CineMember kijk je meer dan 750 arthousetitels voor € 9,99 per maand. De MtM-selectie vind je onder de Movies that Matter-tag. Wil je lid worden, dan kan dat hier.