Maart

The Dilemma of Desire

Maria Finitzo

De clitoris is het enige lichaamsdeel uitsluitend bedoeld voor genot. Maar ondanks die eenduidige functie hebben veel mensen geen idee hoe ze werkt of eruit ziet. The Dilemma of Desire verandert dat voor eens en altijd. Een warm en fascinerend pleidooi voor seksuele vrijheid en kennis.

Bijna niemand – man of vrouw – weet hoe een clitoris eruit ziet. De meeste mensen herkennen haar uiteinde, maar niet het orgaan dat eronder zit. En in medische handwerken, waar de penis tot in detail wordt behandeld, wordt de clitoris vaak genegeerd. Of zoals neurowetenschapper Stacey Dutton zegt: ‘De clitoris is eigenlijk bijzaak.’

Die omissie dreef Dutton ertoe de clitoris te gaan bestuderen. Zij is een van de vrouwen die ons meenemen op een fascinerende en provocatieve reis in The Dilemma of Desire. We ontmoeten conceptueel kunstenares Sophia Wallace, wier Cliteracy Project veel geloofde mythes over vrouwelijke seksualiteit aanpakt. Ontwerper Ti Chang, die nadenkt over alternatieven voor de conventionele vibrator. En vele, vele anderen. Samen tonen ze de complexiteit van vrouwelijk seksueel genot. En vooral: het belang van vreugdevolle seksualiteit.


Helaas zijn alle filmtheaters op dit moment nog gesloten. We hopen in maart het huidige On Tour seizoen voor te zetten met de uitgestelde vertoningen van The Dilemma of Desire, die oorspronkelijk voor december gepland waren. We werken het filmschema hieronder bij zodra we meer weten.

Credits

Regie
Maria Finitzo
Soort
Documentaire
Land
Verenigde Staten
Jaar
2020
Gesproken taal
Engels
Er is geen ondertiteling bij deze film

Theaters, data en tijden (worden aangevuld wanneer bekend)

Alkmaar
in Filmhuis Alkmaar
Amersfoort
in De Lieve Vrouw
Amsterdam
in Kriterion
Apeldoorn
in Gigant
Arnhem
in Focus Filmtheater
Delft
in Filmhuis Lumen
Den Haag
in Filmhuis Den Haag
Deventer
in MIMIK
Enschede
in Concordia
Groningen
in Vera Zienema
Hilversum
in Filmtheater Hilversum
Leiden
in Kijkhuis
Maastricht
in Lumière
Middelburg
in Cinema Middelburg
Nijmegen
in LUX
Utrecht
in Louis Hartlooper Complex
Wageningen
in Movie W
Zevenaar
in Filmhuis Zevenaar