Special

Sacharov Special: F@ck This Job

In samenwerking met het Europees Parlement organiseren we een speciaal programma rondom de Sacharovprijswinnaar Aleksej Navalny.

Deze belangrijkste Europese mensenrechtenprijs voor vrijheid van denken en doen werd vorig jaar aan de Russische oppositiepoliticus en anti-corruptieactivist toegekend. In dit kader vertonen we de film F@ck This Job van Vera Krichevskaya in vier filmtheaters door het land.

In de film zie je tien turbulente jaren achter de schermen bij de Russische televisiezender Dozhd, in het spoor van de flamboyante oprichter Natasha Sindeeva. Wat begint als een lifestylekanaal ‘voor gewone mensen’ wordt een van Ruslands weinige onafhankelijke nieuwszenders. En een van Vladimir Poetins grote rivalen – met alle gevaren van dien.

De vertoningen zijn gratis toegankelijk, maar het reserveren van een ticket via de website van het filmtheater is wel vereist.

Deze vertoningen worden gefinancierd met behulp van de Europese Unie, Movies that Matter is geheel verantwoordelijk voor de inhoud van het programma.

Programma

16 april
F@ck This Job Louis Hartlooper Complex, Utrecht
25 april, 18:30
F@ck This Job Kijkhuis, Leiden
2 mei, 19:30
F@ck This Job Lumière, Maastricht
datum volgt
F@ck This Job Cinema Middelburg