Competitie

Dutch Movies Matter

In het Dutch Movies Matter-programma staan Nederlandse speelfilms en documentaires centraal. Hoe verschillend ze ook zijn, één ding hebben ze gemeen: ze richten hun lens op sociale misstanden en menselijke waardigheid. De films vertellen verhalen die zich hier afspelen, of strekken zich uit ver voorbij onze landsgrenzen. In totaal maken acht films kans op de Dutch Movies Matter Award en € 5000 prijzengeld. Dutch Movies Matter wordt mede mogelijk gemaakt door VEVAM, auteursrechtenorganisatie voor regisseurs.

Jury

Sofia Tocar (voorzitter)

Sofia Tocar is afgestudeerd aan de Charles Universiteit in Praag, waar ze een Master of History of Art and Architecture afrondde. In maart 2019 trad ze toe tot het Institute of Documentary Film en ze werkt nu als onderdeel van het East Silver-team.

Alex Poblete

Alex Poblete is een onafhankelijke film- en videoproducent die is afgestudeerd aan het Filminstituut van de Universiteit van de Filippijnen.

Dawood Hilmandi

Regisseur Dawood Hilmandi startte zijn filmcarrière met Bekhawy (2009), die werd vertoond op het IFFR. Zijn shorts Arvaksca en 2087 werden vertoond in Cannes. Dit jaar is hij hoofdgast op het Movies that Matter Festival.

Eefje Blankevoort

Eefje Blankevoort is medeoprichter van journalistiek bureau Prospektor in Amsterdam. Naast haar werk als journalist en documentairemaker, is zij een creatieve producent die anderen helpt hun verhalen te vinden, van podcastseries tot films, tentoonstellingen en transmediale projecten.

Hans Bosscher

Hans Bosscher werkt als adviseur, redacteur en regisseur voor verschillende Nederlandse omroepen en overheidsinstellingen. Hij is onder andere bestuurslid van Stichting Beyond Innocence en auteursrechtenorganisatie VEVAM.