Competitie

Dutch Movies Matter

In de Dutch Movies Matter-competitie schitteren Nederlandse documentaires van makers met aangrijpende verhalen en urgente narratieven, binnen én buiten Nederland.

Op de Award Night wordt de Dutch Movies Matter Award en € 5.000,- prijzengeld uitgereikt aan de regisseur van de winnende film. De Dutch Movies Matter Night vindt dit jaar plaats op maandag 25 maart en vertoont de documentaire Als ik mijn ogen sluit: leven met de Japanse kampen van Pieter van Huystee.

Dutch Movies Matter wordt mede mogelijk gemaakt door VEVAM, auteursrechtenorganisatie voor regisseurs.

Jury

Bülent Küçükerdoğan

Bülent Küçükerdoğan voltooide zijn bachelor aan de Universiteit van Istanbul, afdeling Franse taal en literatuur. Daarna behaalde hij zijn master en PHD aan de afdeling Radio-Televisie en Cinema van dezelfde universiteit. Hij heeft veel geschreven over filmmontage, waarover hij boeken heeft geschreven. Hij was het eerste hoofd en een van de oprichters van de South Eastern European Cinema Schools (SEECS). Hij is ook het afdelingshoofd van de afdeling Film en Televisie van de faculteit Communicatie van de Hasan Kalyoncu Universiteit in Gaziantep/Turkije en lid van de mensenrechtencommissie van de regering van Gaziantep.

Jean-Jacques Peretti

Jean-Jacques Peretti studeerde films en literatuur in Frankrijk en de VS. Peretti heeft vele jaren in de documentaireproductie gewerkt bij bedrijven als Les Films d'Ici, 2nd Vague Productions, etc., voordat hij in 2002 bij Sunny Side of the Doc kwam. Bij Sunny Side is Peretti verantwoordelijk voor de redactionele lijn. Peretti werkt ook als expert voor vele internationale festivals en markten.

Mercedes Stalenhoef

Regisseur van Mijn grote broer, winnaar van de Dutch Movies Matter Award 2023.