MtM Industry: Take on Film & Impact

Een selectie van documentairefilmprojecten is gekozen om deel te nemen aan de 2021-editie van Movies that Matter Take on Film & Impact. De teams achter de projecten zullen zowel plenaire als individuele coachingsessies bijwonen onder leiding van ervaren impact producers en filmmakers om de impactdoelen en strategieën van hun films (verder) te ontwikkelen. De focus zal liggen op het verbeteren van de impactpitches van de projecten die vervolgens worden gepresenteerd voor een panel van ngo’s en andere organisaties buiten het filmveld die relevant zijn voor de outreach-doelen van de projecten. 
  
20 april – Dag 1: 
Op de eerste dag beginnen we met Nicole van Schaik van Doc Society die een keynote geeft, waardoor we allemaal begrijpen hoe film een hulpmiddel kan zijn voor een impactcampagne, zoals niemand dat kan.  
  
Laura Longobardi van IMPACT DAYS FIFDH zal haar nieuwste inzichten delen over het vullen van de toolkit voor changemakers. 
  
We zijn vereerd om het Keniaanse team van de ongelooflijke film Softie te verwelkomen om met ons te delen hoe zij hun succesvolle impactcampagne hebben vormgegeven. Judy Kibinge van DOCUBOX zal deze sessie modereren. 
  
Een tweede team zal hun impactcampagne presenteren. Het filmteam van de taboedoorbrekende film All That I Am heeft een impactplatform ontworpen dat voor verschillende doelen kan worden ingezet. 
  
De ochtend wordt dan afgesloten met het panel: How untold stories will get to the stage of festivals and television?
  
In het panel zullen Cara Mertes (Ford Foundation), Axel Arno (SVT), Brigid O’Shea (DAE), Judy Kibinge (DocuBox) en Jihan El-Tahri (Dox-Box) de mogelijkheden verkennen. 
  
In de middag bereiden de filmteams en de NGO’s en fondsen zich voor op de pitches. 
  
21 april – Dag 2: 
De ochtend zal worden gevuld met de 8 projecten die hun impactplan pitchen voor het panel. 
  
In de namiddag worden rondetafelgesprekken georganiseerd waar filmteams en NGO’s, fondsen en anderen elkaar ontmoeten en mogelijkheden voor samenwerking verkennen. 

Dit evenement is in het Engels.
  
De ochtendsessies zijn op uitnodiging toegankelijk voor waarnemers. Werk jij in de filmindustrie en wil je graag uitgenodigd worden? Neem dan contact op met e.romeijn@moviesthatmatter.nl.

De middagsessies zijn besloten