Movies that Matter Festival 2021: Online

Volledig online

Het Movies that Matter Festival 2021 vindt plaats van 16 t/m 25 april. In de voorbereiding hebben we ingezet op een festival op locatie én online. We hoopten je te verwelkomen in Den Haag, traditiegetrouw ons festivalhart. Maar het mocht niet zo zijn. Gelukkig kan het online festival wel doorgaan. Op onze website kun je een keuze maken uit het prachtige aanbod van films en verdiepingsprogramma’s. Want wat er ook gebeurt, het Movies that Matter Festival 2021 gaat door. No Matter What. De kaartverkoop start in de avond van donderdag 1 april.

 

Over het Movies that Matter Festival

Ontdek inspirerende en gloednieuwe speelfilms en documentaires op het Movies that Matter Festival 2021. Van 16 t/n 25 april vindt hét internationale filmfestival over mensenrechten plaats online, met 30 nationale en internationale premières en een breed scala aan verdiepingsprogramma’s. Juist in tijden van crisis blijven we in gesprek en delen we verhalen die gehoord moeten worden.

In Activist worden in samenwerking met Amnesty International documentaires vertoond over het werk en leven van mensenrechtenverdedigers. Camera Justitia zoomt in op het belang van de rechtsstaat en de strijd tegen straffeloosheid. Het derde competitieprogramma is Dutch Movies Matter, met Nederlandse speelfilms en documentaires die ogen openen voor mensenrechten. Het festival organiseert bovendien in het najaar in Amsterdam, Den Haag en een aantal satellietsteden een uitgebreid educatieprogramma voor leerlingen en studenten in het voortgezet onderwijs en het mbo. De beste festivalfilms gaan On Tour langs 16 steden door het hele land.

 

Locaties Den Haag

Vanwege de noodgedwongen beperkte zaalcapaciteit als gevolg van Corona-maatregelen konden we dit jaar niet terecht op het Spui in onze vertrouwde locaties Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui. Pathé Buitenhof beschikt over ruimere zalen en zou dan ook als hoofdlocatie voor het Movies that Matter Festival 2021 dienen.

Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé: “Ondanks dat dit prachtige en relevante filmfestival nu niet fysiek kan plaatsvinden bij Pathé Buitenhof, laten wij het festival niet onopgemerkt aan ons voorbij gaan. Wij zullen het festival online delen met onze bezoekers. Wij vinden het belangrijk om een grote diversiteit aan films te delen met een groot publiek, waaronder verhalen over en gemaakt door mensen van verschillende achtergronden. Wij kijken uit naar de start van het online festival en hopen volgend jaar het festival fysiek te kunnen verwelkomen bij Pathé Buitenhof.”

Amnesty International en de Nationale Postcode Loterij zijn hoofdpartner van Stichting Movies that Matter. Het Movies that Matter Festival wordt verder mogelijk gemaakt door onder meer Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Fonds21, VSB Fonds, Nederlands Filmfonds, ASN Foundation en Creative Europe MEDIA.

Onder meer Trouw en BNNVARA zijn als mediapartners verbonden aan het festival.