Pers & Industry

Op deze pagina vind je informatie voor pers en professionals zoals beeldmateriaal, persberichten en inschrijfformulieren voor accreditaties en filminzendingen.

Voor interviews en andere persverzoeken neem je contact op met Roos de Soete van persbureau Herrie via roos@herrie.com of 020-486 82 12.

 

Persmap

Persmap

Op deze pagina vind je downloadbare versies van onze logo’s, ander beeldmateriaal en persberichten.

Festivalpas

Festivalpas

Accreditatie voor professionals om toegang te krijgen tot 15 online screenings (Nederlands IP-adres vereist) en het volledige Industry programma voor € 55.

Industry-pas

Industry-pas

Alleen op uitnodiging. Accreditatie om onbeperkte toegang te krijgen tot het Industry-programma. Aan deze pas zijn geen kosten verbonden.

Perspas

Perspas

Accreditatie voor pers om toegang te krijgen tot 10 vertoningen offline, 10 vertoningen online (Nederlands IP-adres vereist) en het volledige Industry-programma. Aan deze pas zijn geen kosten verbonden.

Missie van de Nieuwe Maker

Missie van de Nieuwe Maker

Een middag om studenten en beginnende filmmakers te inspireren.

Hoe vind je als maker de weg naar fondsen, omroepen en financiers? Welke mogelijkheden zijn er om je droom film het daglicht te laten zien? Hoe kies je je onderwerp en welke strategieën zijn er te bedenken om je film grote impact te laten hebben? Het eerste deel van de middag wordt besteed aan documentaire, het tweede deel aan fictie. Het belooft een zeer inspirerende middag te worden!

Rough Cut Service

Rough Cut Service

8 boeiende projecten in hun rough-cut fase uit alle hoeken van de wereld zijn geselecteerd door een internationaal panel. Elk filmteam krijgt een feedbacksessie van 45 minuten met het panel. De meest veelbelovende rough cut wordt beloond met € 1.500, mogelijk gemaakt door het Docs Up Fund.

Take on Film & Impact

Take on Film & Impact

Een selectie van documentairefilmprojecten is gekozen om deel te nemen aan de 2021-editie van Movies that Matter Take on Film & Impact. De teams achter de projecten zullen zowel plenaire als individuele coachingsessies bijwonen onder leiding van ervaren impact producers en filmmakers om de impactdoelen en strategieën van hun films (verder) te ontwikkelen. De focus zal liggen op het verbeteren van de impactpitches van de projecten die vervolgens worden gepresenteerd voor een panel van ngo’s en andere organisaties buiten het filmveld die relevant zijn voor de outreach-doelen van de projecten.

Film insturen

Film insturen

Vanaf 1 juni 2021 kun je je film insturen voor MtMF22.