Industry Library

Dit is een overzicht van alle Industry programma’s die online beschikbaar worden gemaakt als video on demand. De programma’s zijn te bekijken met een accreditatie en zijn beschikbaar tot uiterlijk 16 april 23:59 uur. Ons team werkt achter de schermen hard om de programma’s 24 uur nadat ze hebben plaatsgevonden beschikbaar te maken. In sommige gevallen kan er een kleine vertraging optreden.

Take on Film & Impact (Dag 1)

Beschikbaar vanaf: 8 april, 12:45

De focus voor de eerste dag van het programma ligt op het afronden van de impact pitches van de geselecteerde projecten. De ochtendsessie zal een keynote bevatten van Danielle Turkov (ThinkFilm), een case study van een succesvolle impactcampagne en een paneldiscussie over distributie, gemodereerd door Christian Popp (YUZU Productions) met sprekers uit zowel de wereld van impactproductie als de kant van distributie.

Taal: Engels

Take on Myanmar Diaries

Beschikbaar vanaf: 8 april, 16:00

Het Myanmar Film Collective zijn aanwezig op het Movies that Matter Festival voor de Nederlandse première van hun film Myanmar Diaries, een hybride collectieve film over het leven in de nasleep van de militaire coup in Myanmar van februari 2021. In dit panel spreken we met hen over hun ervaringen als filmmakers in Myanmar.

Taal: Engels

Take on Film & Impact: Pitching (Dag 2)

Beschikbaar vanaf: 9 april, 13:00

Na het bijwonen van coachingsessies onder leiding van ervaren impact producers en strategen om hun impactdoelen en strategieën voor hun films (verder) te ontwikkelen, zullen de twaalf geselecteerde teams hun project en impactplan pitchen.

Taal: Engels

Take on Voices: Safer World for the Truth?

Beschikbaar vanaf: 10 april, 12:00

Samen met Free Press Unlimited en het onderzoeksteam Save the World presenteren we een panel over journalistiek en persvrijheid. Journalisten wereldwijd, maar vooral in landen met beperkte (pers)vrijheid, krijgen enorme bedreigingen te verduren die het moeilijk maken om hun werk veilig te doen. Met verschillende gasten gaan we in gesprek over de journalistieke kracht van het beeld.

Taal: Engels

Take on Afghanistan: In Conversation

Beschikbaar vanaf: 10 april, 15:00

In deze masterclass gaan we in gesprek met de hoofdgasten van dit jaar: filmmakers Sahra ManiAboozar Amini en Dawood Hilmandi. Het gesprek gaat over de uitdagingen en moeilijkheden van Afghaanse filmmakers en wordt geïllustreerd met fragmenten uit de filmografie van Mani, Amini en Hilmandi.

Taal: Engels

Take on Film & the Green Deal

Beschikbaar vanaf: 10 april, 17:30

Aan de hand van een case study gaan we samen met enkele gasten in op de vraagstukken rondom groen filmmaken. Meer informatie volgt binnenkort. Verder zal het panel de rol van storytelling in klimaatactivisme bespreken, met speciale aandacht voor het gebruik van humor om een publiek te betrekken.

Taal: Engels

Take on Afghanistan: Work in Progress

Beschikbaar vanaf: 12 april, 12:30

In dit programma tonen verschillende Afghaanse filmmakers, waaronder Dawood Hilmandi, hun nieuwste films in de maak. Na afloop is er een discussie met de filmmakers over de financiering en productie van Afghaanse films.

Taal: Engels

De Missie van de Nieuwe Maker

Beschikbaar vanaf: 12 april, 17:00

Voor studenten en filmmakers aan het begin van hun carrière presenteren we De Missie van de Nieuwe Maker. Een inspirerend middag vullend programma waarbij we je op weg helpen naar het maken en financieren van jouw film.

Taal: Nederlands

Take on Women in Film

Beschikbaar vanaf: 13 april, 17:00

Een nog aan te kondigen keynote speaker zal haar persoonlijke observaties over het belang van vrouwen in film voor en achter de camera bespreken. De keynote wordt gevolgd door een panel van vrouwen in film uit de hele wereld om de positie van vrouwen in de filmindustrie te bespreken.

Taal: Engels

Take on Human Rights Film Festivals (Breakfast Edition) 

Beschikbaar vanaf: 14 april, 11:30

Ontmoet organisatoren van mensenrechtenfilmfestivals van over de hele wereld! In deze inspiratiesessie stellen de deelnemers aan de workshop Cinema without Borders zichzelf en hun festivals voor.

Taal: Engels

Along the Way: Meet the Makers

Beschikbaar vanaf: 14 april, 14:00

In deze masterclass praten we met de makers van Along the Way, die is geselecteerd voor de Dutch Movies Matter competitie: gerenommeerd regisseur Mijke de Jong, scenarioschrijvers Jolein Laarman en Jan Eilander, producent Frank Hoeve en co-schrijvers en hoofdpersonages Malihe RezaieNahid Rezaie en Sina Nazari. We besteden speciale aandacht aan het belang van storytelling en samenwerking. Hoe werken de scenarioschrijver, het onderzoeksteam en de regisseur samen om gezamenlijk een verhaal te vertellen?

Taal: Engels

Impact in Practice: the Cases of Shadow Game & De Oost

Beschikbaar vanaf: 14 april, 17:00

De (impact) producenten van de documentaire Shadow Game en speelfilm De Oost blikken terug op het proces en de gemaakte keuzes. Aan de hand van fragmenten gaan zij in gesprek over de lessen die zij geleerd hebben tijdens hun impact campagne.

Taal: Engels