Industry overzicht

Dit is een overzicht van alle Industry programma’s op het Movies that Matter Festival 2022.

Take on Film & Impact (Dag 1)

Concordia & Livestream: 7 april, 09:15 – 12:45
VOD: beschikbaar vanaf 8 april, 12:45

De focus voor de eerste dag van het programma ligt op het afronden van de impact pitches van de geselecteerde projecten. De ochtendsessie zal een keynote bevatten van Danielle Turkov (ThinkFilm), een case study van een succesvolle impactcampagne en een paneldiscussie over distributie, gemodereerd door Christian Popp (YUZU Productions) met sprekers uit zowel de wereld van impactproductie als de kant van distributie.

Taal: Engels

Take on Myanmar Diaries

Concordia Theater & Livestream: 7 april, 14:00 – 16:00
VOD: b
eschikbaar vanaf 8 april, 16:00

Het Myanmar Film Collective zijn aanwezig op het Movies that Matter Festival voor de Nederlandse première van hun film Myanmar Diaries, een hybride collectieve film over het leven in de nasleep van de militaire coup in Myanmar van februari 2021. In dit panel spreken we met hen over hun ervaringen als filmmakers in Myanmar.

Taal: Engels

Take on Film & Impact: Pitching (Dag 2)

Concordia Theater & Livestream: 8 april, 09:00 – 13:00
VOD: beschikbaar vanaf 9 april, 13:00

Na het bijwonen van coachingsessies onder leiding van ervaren impact producers en strategen om hun impactdoelen en strategieën voor hun films (verder) te ontwikkelen, zullen de twaalf geselecteerde teams hun project en impactplan pitchen.

Taal: Engels

Meet the Activist 2022

Concordia Theater & Livestream: 8 april, 14:30 – 16:30
*Alleen toegankelijk voor genodigden en geaccrediteerde gasten

In Meet the Activist worden de acht activisten van de acht geselecteerde Activist films voorgesteld. Aan de hand van korte clips over de activisten en een gesprek met moderator Mirthe Frese leren we meer over hun werk, de motivatie om door te gaan en wat de internationale gemeenschap voor hen kan betekenen. Tussendoor pitchen een aantal maatschappelijke organisaties wat zij doen voor en met mensenrechtenverdedigers. Na afloop vinden voor genodigden speeddates plaats met de activisten.

Taal: Engels

Take on Voices: Safer World for the Truth?

Concordia Theater & Livestream: 9 april, 10:00 – 12:00
VOD: beschikbaar vanaf 10 april, 12:00

Samen met Free Press Unlimited en het onderzoeksteam Save the World presenteren we een panel over journalistiek en persvrijheid. Journalisten wereldwijd, maar vooral in landen met beperkte (pers)vrijheid, krijgen enorme bedreigingen te verduren die het moeilijk maken om hun werk veilig te doen. Met verschillende gasten gaan we in gesprek over de journalistieke kracht van het beeld.

Taal: Engels

Take on Afghanistan: In Conversation

Concordia Theater & Livestream: 9 april, 13:00 – 15:00
VOD: beschikbaar vanaf 10 april, 15:00

In deze masterclass gaan we in gesprek met de hoofdgasten van dit jaar: filmmakers Sahra ManiAboozar Amini en Dawood Hilmandi. Het gesprek gaat over de uitdagingen en moeilijkheden van Afghaanse filmmakers en wordt geïllustreerd met fragmenten uit de filmografie van Mani, Amini en Hilmandi.

Taal: Engels

Take on Film & the Green Deal

Concordia Theater & Livestream: 9 april, 16:00 – 17:30
VOD: beschikbaar vanaf 10 april, 17:30

Aan de hand van een case study gaan we samen met enkele gasten in op de vraagstukken rondom groen filmmaken. Meer informatie volgt binnenkort. Verder zal het panel de rol van storytelling in klimaatactivisme bespreken, met speciale aandacht voor het gebruik van humor om een publiek te betrekken.

Taal: Engels

Take on Afghanistan: Work in Progress

Pathé Buitenhof: 11 april, 10:00 – 12:30
VOD: beschikbaar vanaf 12 april, 12:30

In dit programma tonen verschillende Afghaanse filmmakers, waaronder Dawood Hilmandi, hun nieuwste films in de maak. Na afloop is er een discussie met de filmmakers over de financiering en productie van Afghaanse films.

Taal: Engels

De Missie van de Nieuwe Maker

Pathé Buitenhof: 11 april, 13:30 – 16:45
VOD: beschikbaar vanaf 12 april, 17:00

Voor studenten en filmmakers aan het begin van hun carrière presenteren we De Missie van de Nieuwe Maker. Een inspirerend middag vullend programma waarbij we je op weg helpen naar het maken en financieren van jouw film.

Taal: Nederlands

Take on Women in Film

Pathé Buitenhof: 12 april, 15:00 – 17:00
VOD: beschikbaar vanaf 13 april, 17:00

Een nog aan te kondigen keynote speaker zal haar persoonlijke observaties over het belang van vrouwen in film voor en achter de camera bespreken. De keynote wordt gevolgd door een panel van vrouwen in film uit de hele wereld om de positie van vrouwen in de filmindustrie te bespreken.

Taal: Engels

Take on Human Rights Film Festivals (Breakfast Edition) 

Pathé Buitenhof: 13 april, 10:00 – 11:30
VOD: beschikbaar vanaf 14 april, 11:30

Ontmoet organisatoren van mensenrechtenfilmfestivals van over de hele wereld! In deze inspiratiesessie stellen de deelnemers aan de workshop Cinema without Borders zichzelf en hun festivals voor.

Taal: Engels

Along the Way: Meet the Makers

Pathé Buitenhof: 13 april, 12:30 – 14:00
VOD: beschikbaar vanaf 14 april, 14:00

In deze masterclass praten we met de makers van Along the Way, die is geselecteerd voor de Dutch Movies Matter competitie: gerenommeerd regisseur Mijke de Jong, scenarioschrijvers Jolein Laarman en Jan Eilander, producent Frank Hoeve en co-schrijvers en hoofdpersonages Malihe RezaieNahid Rezaie en Sina Nazari. We besteden speciale aandacht aan het belang van storytelling en samenwerking. Hoe werken de scenarioschrijver, het onderzoeksteam en de regisseur samen om gezamenlijk een verhaal te vertellen?

Taal: Engels

Impact in Practice: the Cases of Shadow Game & De Oost

Pathé Buitenhof: 13 april, 15:00 – 17:00
VOD: beschikbaar vanaf 14 april, 17:00

De (impact) producenten van de documentaire Shadow Game en speelfilm De Oost blikken terug op het proces en de gemaakte keuzes. Aan de hand van fragmenten gaan zij in gesprek over de lessen die zij geleerd hebben tijdens hun impact campagne.

Taal: Engels

Medialab Presents

Filmhuis Den Haag: 15 april, 18:30 – 20:30

Tijdens Medialab Presents vertonen we vijf korte films gemaakt door statushouders. De films omvatten verschillende genres (fictie, animatie en documentaire) en worden geproduceerd door Buddy Film Foundation en ReFOCUS Media Labs (Camp Moria). Nothing About Us without Us, de nieuwste film van het collectief ReFOCUS Media Labs, gaat in wereldpremière. De film dient als een oproep tot actie voor de reguliere media om een ​​nieuwe standaard te ontwikkelen voor betrokkenheid bij de gemeenschappen waarover ze rapporteren.

Taal: Engels