Take on Film & Impact 2023

Wil je de impactdoelen en -strategieën voor je documentaire (verder) ontwikkelen? We zijn momenteel op zoek naar documentaire filmprojecten over mensenrechten en/of sociale of milieukwesties om deel te nemen aan ons Take on Film & Impact programma op 26, 27 en 28 maart 2023.

Stuur je project in

Oproep voor projecten – Deadline 22 december

Movies that Matter verruimt de blik voor mensenrechten door het vertonen van films en het stimuleren van vertoningen van films over mensenrechten. Dit doen we door het organiseren van het jaarlijkse Movies that Matter Festival, educatievertoningen voor studenten en scholieren, het organiseren van events, met advieswerk in binnen- en buitenland en het ondersteunen van festivals in het buitenland. Ons komende festival vindt plaats van 24 maart tot en met 1 april 2023 in Den Haag.

Voor ons Industry-programma roepen we filmmakers van over de hele wereld die documentaires produceren of regisseren over mensenrechten en/of sociale of milieuproblemen die dringend aangepakt moeten worden, op om hun projecten in te dienen voor de 2023-editie van de Movies that Matter Take on Film & Impact-dagen.

Een selectie van documentaire filmprojecten zal worden gekozen om deel te nemen aan het programma. De teams achter de projecten zullen zowel groeps- als individuele coachingsessies bijwonen onder leiding van ervaren impactproducenten en filmmakers om hun impactdoelstellingen en -strategieën voor hun films (verder) te ontwikkelen. De focus zal liggen op het verbeteren van de impact pitches van de projecten, die vervolgens gepresenteerd zullen worden voor een panel van impact producers, distributeurs, sales agents, NGO’s en andere organisaties buiten het filmveld die gerelateerd zijn aan de outreach doelen van de projecten.

Vergoedingen en reizen

Het programma Take on Film & Impact vindt plaats tijdens de Movies that Matter Industry Days in Den Haag.  

Er zijn geen inschrijf- of deelnamekosten. Alle teams zijn echter zelf verantwoordelijk voor hun reis- en verblijfskosten en arrangementen. Movies that Matter voorziet alle deelnemers van een gratis accreditatie.

Het workshopprogramma neemt drie volle dagen in beslag, dus als je niet in Nederland gevestigd bent, raden wij je aan op de 25e aan te komen en op de 29e te vertrekken. Eerder aankomen of later vertrekken wordt natuurlijk aangemoedigd omdat je dan nog meer van het festival en de Industry-dagen kunt meemaken.

Voorwaarden

 • Non-fictieprojecten van 52 min+ of meerdelige series komen in aanmerking voor een aanvraag.
 • We zijn vooral op zoek naar projecten in productie, late productie en postproductie.
 • Projecten in ontwikkeling komen in aanmerking als de filmmakers duidelijke impactdoelstellingen hebben en het verhaal urgentie uitstraalt. Hetzelfde geldt voor reeds uitgebrachte projecten.
 • Projecten moeten een “Movie that Matters” in wording zijn en mensenrechten en/of sociale of milieukwesties aan de orde stellen.
 • Wij moedigen met name projecten aan die gebruik maken van creatieve storytelling en niet-traditionele methodes om zich aan te melden.
 • Filmmakers moeten een bepaalde mate van voorbereiding kunnen treffen voor aanvang van het programma.
 • Deelnemers moeten beschikbaar zijn om naar Den Haag te reizen om het programma persoonlijk bij te wonen en moeten hun eigen reis en verblijf kunnen regelen en financieren.

Belangrijke data

 • 22 december 2022 23:59 CET: Uiterste datum voor indiening
 • 13 januari 2023: Projecten worden geïnformeerd over selectie
 • 20 januari 2023: Webinar door onze partner FIFDH voor geselecteerde projecten
 • 2 maart 2023*: Voorbereidingsworkshop voor geselecteerde projecten
 • 26, 27, 28 maart 2023: Take on Film & Impact driedaags programma
  – Dag 1: Gesloten trainingssessie
  – Dag 2: Plenaire impactsessies en gesloten trainingssessie
  – Dag 3: Pitchen en vergaderingen
*Datum onder voorbehoud

Stuur je project in

Voor vragen kun je contact opnemen met Emma Romeijn via e.romeijn@moviesthatmatter.nl.

Movies that Matter Take on Film & Impact wordt georganiseerd in samenwerking met: