Special

NPO 2Doc selectie

In de NPO 2Doc selectie zijn dit jaar twee bijzondere documentaires opgenomen: Verdwaalde Veteranen (Marjoleine Boonstra) en Innocence (Guy Davidi). Op vrijdag 31 maart kun je beide films zien tijdens de speciale NPO 2Doc vertoning.

Bestel je tickets met korting

2Doc.nl (NPO) is het grootste documentaireplatform van Nederland. Naast een indrukwekkende hoeveelheid documentaires, ontdek je hier de verhalen achter de films die ook lineair te zien zijn bij de NPO.

Programma

De avond zal ingeleid worden door 2Doc redacteur en podcastmaker Kitty Munnichs.

Eerst vertonen we Verdwaalde Veteranen. Deze documentaire laat ons recht in het hart en de ziel kijken van een groep Nederlandse veteranen met PTSS. Na de vertoning zal moderator Onno Warns in gesprek gaan met regisseur Marjoleine Boonstra.

Daarna zie je Innocence. Deze documentaire laat het diepe leed zien dat Israëls gemilitariseerde maatschappij veroorzaakt bij haar jeugd. Een geniaal geconstrueerde documentaire die je in stilte achterlaat.  Na de vertoning zal moderator Onno Warns in gesprek gaan met regisseur Guy Davidi.

  • Vrijdag 31 maart, 18:45 – 23:15
  • € 20,- voor 2 films, inclusief de nagesprekken
  • Theater aan het Spui, Den Haag

Via deze speciale pagina kunnen bezoekers hun tickets met korting bestellen. Op de twee filmpagina’s zijn losse kaartjes tegen het regulier tarief verkrijgbaar.

Kijktips van de redactie

Meer filmtips van 2Doc? In de podcast over documentaire bespreken 2Doc.nl-redacteur Kitty Munnichs en filmkenner Helmut Boeijen het programma op het Movies that Matter Festival. Welke docu’s vinden zij de moeite absoluut waard, en waarom.

Luister de podcast en bekijk de tips

Programma

18:45 - 20:30
Verdwaalde Veteranen + nagesprek met regisseur Marjoleine Boonstra Theater aan het Spui - Kleine Zaal
21:00 - 23:15
Innocence + nagesprek met regisseur Guy Davidi Theater aan het Spui - Kleine Zaal

Tickets

€ 20
Bestel je ticket met korting