Special

BNNVARA presents OMARI; geen gezeik

Op zaterdag 16 april om 18:30 uur presenteert BNNVARA de wereldpremière van de film OMARI; geen gezeik. In dit portret van zangeres en vlogger Selma Omari krijgen we een inkijkje in haar leven, haar jeugd in Crooswijk en het seksisme waarmee ze te maken krijgt.

Bestel tickets

OMARI; geen gezeik

Wouter Vogel

In dit portret van Selma Omari krijgt de kijker een inkijkje in haar leven. Dat leven begon in Crooswijk. De film schetst niet alleen hoe Selma zich hier voelde, maar ook buurtbewoners en kennissen van Selma komen aan het woord. Selma’s relatie tot Crooswijk is ambigu, ze werd gepest, maar het heeft haar ook gevormd. En ze geloofde altijd dat ze “niet zozeer buitenbeentje, maar eerder underdog” is. Die ambiguïteit komt ook naar voren bij de buurtbewoners, ze zien dat Selma iets bereikt, maar tegelijkertijd klinken er ook veel vooroordelen door.

Selma loopt aan tegen seksisme en racisme. In sexy kleding kan ze toch geen goede moslima zijn? Moet het zo bloot? In rake bewoordingen stelt ze deze problematiek aan de kaart. Ze strijdt voor gelijkheid van vrouwen van kleur en voelt de druk om een goed voorbeeld te zijn. Want zoals haar geschiedenisdocent vertelt: Selma verwacht een derde feministische golf geleid door vrouwen van kleur. En daarbij wil zij een wegbereider zijn.

Nagesprek

Na deze speciale vertoning gaan we in gesprek met Selma en Wouter over de totstandkoming van de film, hoe het is om telkens maar teruggefloten te worden door je omgeving en het opeisen van je plek in de door mannen gedomineerde wereld van Nederlandse hiphop.

Programma

za 16 april, 18:30 - 20:05
Wereldpremière OMARI; geen gezeik + nagesprek Pathé Buitenhof