BNNVARA Presents

Twee festivalfilms zijn in de festivalweek ook op TV te zien. Onze mediapartner BNNVARA vertoont op dinsdag 20 april op NPO2 de indrukwekkende documentaire A Thousand Cuts, over de onverschrokken Filipijnse journaliste Maria Ressa. Op donderdag 22 april is Journey to Utopia te zien, waarin een gezin volledig CO2-neutraal probeert te leven, met alle gevolgen van dien.

We verwelkomen tevens drie BNNVARA presentatoren en programmamakers die als ‘filmduwers’ van het festival een inleiding verzorgen bij onze films. Sinan Can verzorgt de introductie voor A Thousand Cuts en Influence. Bij The Dilemma of Desire en Once Upon A Time in Venezuela vertelt Natasja Gibbs waarom je deze films absoluut moet zien. De derde filmduwer is Sahil Amar Aïssa, die Mothers en I Don’t Wanna Dance introduceert.

Daarnaast verbindt BNNVARA zich dit jaar aan de nieuwe Grand Jury Documentary Award voor de meest belangwekkende documentaire van deze festivaleditie. De internationale jury staat onder leiding van Simon Kilmury, directeur van de International Documentary Association in Los Angeles.

Bekijk festivalprogramma