Special

De Groene Amsterdammer Special

Op zaterdag 24 april presenteren we samen met De Groene Amsterdammer twee documentaires met live nagesprekken.

Coded Bias

Shalini Kantayya

Een grondige kijk op hoe algoritmes, kunstmatige intelligentie en Big Data ons leven steeds meer regeren – en op hoe we kunnen terugvechten. Coded Bias is een meeslepende wake-up call, met belangrijke bijdrages van een paar van de meest inspirerende en indrukwekkende wetenschappers, activisten en denkers in het veld.

Na de vertoning om 17:00 uur is er een live nagesprek over algoritmes en mensenrechten met Sahar Yadegari (directeur-bestuurder VHTO) Lorena Jaume-Palasí (oprichter en directeur Ethical Tech Society), onder leiding van Groene-redacteur Coen van de Ven.

Seyran Ates: Sex, Revolution and Islam

Nefise Özkal Lorentzen

Persoonlijk portret van Seyran Ateş, een moedige en inspirerende vrouw die werkt voor modernisering van de islam. Ze staat onder enorme druk en heeft permanent politiebeveiliging nodig, maar haar optimisme en liefde overwinnen vele obstakels. Haar belangrijkste boodschap: islam heeft een seksuele revolutie nodig.

Na de vertoning om 20:00 uur is er een live Q&A met Seyran Ateş en regisseur Nefise Özkal Lorentzen, onder leiding van hoofdredacteur Xandra Schutte.

Tickets

Coded Bias
za 24 april 17:00 - ONLINE Live
Seyran Ates: Sex,...
za 24 april 20:00 - ONLINE Live