Special

Expositie Visual Rebellion in Atrium Den Haag

Visual Rebellion is opgericht om makers uit Myanmar te steunen om door te gaan met hun werk na de militaire coup van 1 februari 2021. Fotografen, filmmakers, kunstenaars en journalisten uit Myanmar werken samen met collega’s in binnen- en buitenland om te blijven belichten #WhatsHappeningInMyanmar.

Expositie
Foto’s en street art van het Visual Rebellion collectief zijn in het Atrium Den Haag te zien van 21 maart t/m 16 april als onderdeel van het het Movies that Matter Festival. Tijdens de tentoonstelling worden verschillende evenementen georganiseerd, waaronder een inzamelingsactie voor Myanmar en een vertoning van verschillende korte documentaires.

Kijk voor meer informatie op www.visualrebellion.org of bekijk de hashtag #create2resist op sociale media.

Human Rights in the Picture
Human Rights in the Picture is een Nederlandse stichting gevestigd in Den Haag en initiatiefnemer van het collectief Visual Rebellion. De organisatie gebruikt visuele storytelling om verandering teweeg te brengen. Ze belichten mensenrechtenschendingen, onrechtvaardigheid en ongelijkheid door mensen een stem te geven via film, muziek, fotografie en andere vormen van kunst. Daarnaast verbinden ze activisten en kunstenaars om samen te werken aan een betere, meer gelijke en vrije wereld. Op die manier hopen ze respect voor mensenrechten effectief te kunnen bevorderen en verbeteren.

Het Atrium Den Haag
Het Atrium Den Haag is het ontmoetingscentrum in het Stadhuis voor de Haagse burgers en de bezoekers aan Den Haag. Er worden culturele, educatieve, maatschappelijke en commerciële tentoonstellingen en evenementen georganiseerd. Stichting Atrium City Hall organiseert deze verschillende activiteiten in het Atrium Den Haag sinds de opening van het Stadhuis in september 1995. Dat doet zij op eigen initiatief, maar ook externen kunnen de ruimte huren voor een evenement of tentoonstelling. Atrium City Hall geeft zo een breed beeld van wat er zich afspeelt in Den Haag en ver daarbuiten.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken van 22 maart 2022 07:00 – 16 april 2022 17:00 in het Atrium Den Haag, Spui 70.