Special

FNV Presents: The Golden Thread

Op woensdag 29 maart vertonen we The Golden Thread (Nishtha Jain) in samenwerking met Mondiaal FNV. Na de vertoning van The Golden Thread zal moderator Lynn Zebeda in gesprek gaan met regisseur Nishtha Jain en gastspreker Luisa Moreno Ruiz. 

Eens onderdeel van een bloeiende industrie, loopt de West-Bengaalse Hukumchand-jutefabriek nu op haar laatste benen. De machines zijn een eeuw oud en ook de rest van het productieproces is niet veel veranderd sinds de industriële revolutie. Overheidssubsidie hield dit duurzame alternatief voor plastic lang overeind. Maar de toekomst ziet er somber uit.

In prachtig gecomponeerde shots volgt Nishtha Jain (Gulabi GangLakshmi and Me) de gehele productieketen, van het snijden van het riet bij de rivier tot het weven in de enorme fabriek. Tussendoor ontmoeten we de werkers tijdens hun lunchpauze. Een flamboyante man is in de avonduren zanger. Een oudere man verdient wat bij als genezer en rookt marihuana om de dag door te komen. Jongeren, sommigen nog kinderen, praten over manieren om meer geld te verdienen – misschien in het leger. Ondertussen probeert de vakbond de werkers te verenigen voor een hoger minimumloon.

Programma

17:30 - 19:30
FNV Presents: The Golden Thread Filmhuis Den Haag - Zaal 1