Special

IHE: Above Water

In samenwerking met IHE Institute for Water Education Delft organiseren we op zondag 10 april een verdiepingsprogramma bij Above Water.

Deze documentaire laat zien hoe het dorp Tatiste in Niger langzaam onbewoonbaar wordt als gevolg van droogte. In het verdiepende gesprek na de film duikt moderator Ama van Dantzig samen met professor Eddy Moors (rector IHE), Elisabeth Lictevout (directeur UN IGRAC) en Jean Gildas Tapsoba (MSc student in Water Management and Governance, IHE) in de oorzaken, gevolgen en mogelijke oplossingen van watertekort.

Bestel tickets

Above Water

Aïssa Maïga

Above Water illustreert de ernstige gevolgen van klimaatverandering in de Sahel, waar een gebrek aan water het leven domineert en de mogelijkheden van de bewoners beperkt. Droogtes in de Azawagh-regio brengen de semi-nomadische bestaansmiddelen van de bewoners in gevaar: ze verslechteren de omstandigheden voor mensen die al lijden aan waterschaarste. De situatie in de Sahel is niet uniek: in 2020 hadden ongeveer 2 miljard mensen – een kwart van de wereldbevolking – geen toegang tot veilig beheerd drinkwater, wat betekent dat hun mensenrechten niet worden nageleefd.

Nagesprek

In dit verdiepende gesprek samen met IHE Delft Institute for Water Education

duikt moderator Ama van Dantzig samen met professor Eddy Moors (rector IHE), Elisabeth Lictevout (directeur UN IGRAC) en Jean Gildas Tapsoba (MSc student in Water Management and Governance, IHE) in de oorzaken, gevolgen en mogelijke oplossingen van watertekort. Waarom zijn regio’s als de Sahel zo kwetsbaar voor droogte? Wat is de beste manier om de dringende behoeftes van de lokale bevolking te vervullen – is het simpelweg een kwestie van meer en diepere gaten graven om toegang te krijgen tot grondwater? Welk rol spelen vrouwen? En welke structurele oplossingen zijn nodig om ervoor te zorgen dat alle mensen toegang hebben tot schoon water en sanitair, zoals vastgelegd in Sustainable Development Goals (SDG6)?

Deze vertoning wordt gepresenteerd in samenwerking met IHE Delft Institute for Water Education.

Programma

zo 10 april, 15:00 - 17:15
IHE: Above Water + verdiepingsprogramma Pathé Buitenhof