Special

IHE Delft: UMA – A Water Crisis In Bolivia

In samenwerking met IHE Delft Institute for Water Education organiseren we op dinsdag 20 april een online verdiepingsprogramma bij UMA – A Water Crisis In Bolivia.

De documentaire volgt drie inheemse gemeenschappen in de hooglanden van Bolivia die zien hoe het afvalwater van buitenlandse mijnbedrijven de rivieren instroomt en hun drinkwater vergiftigt – zonder dat hun regering ingrijpt. Maar de gemeenschappen organiseren zich en komen in verzet. Ze eisen compensatie en een stem.

Na afloop van de vertoning gaat schrijver en filmmaker Rachel Visscher in gesprek met regisseur Ana Llacer en Sergio Salinas Rodríguez, associate professor bij IHE Delft. Ook zal het publiek de gelegenheid krijgen om vragen te stellen aan de gasten.

IHE Delft Institute for Water Education

IHE Delft Institute for Water Education is de grootste internationale instelling voor watereducatie ter wereld en is gevestigd in Delft. Sinds 1957 heeft het instituut een netwerk opgebouwd van 23.000 alumni uit 190 verschillende landen, het merendeel uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Ook wordt een verscheidenheid aan onderzoeksprojecten uitgevoerd in samenwerking met partners, om capaciteit in de internationale watersector te versterken. IHE Delft streeft ernaar om een tastbare bijdrage te leveren aan de Sustainable Development Goals, waarin water een centrale rol speelt.

Deze vertoning wordt gepresenteerd in samenwerking met IHE Delft Institute for Water Education.

 

Tickets

ONLINE - Live
di 20 april 20:00 - za 24 april 04:00
ONLINE - On Demand
di 20 april 17:30