Special

Link up…

Van 26 tot en met 28 maart tonen BN’ers hun favoriet uit het festivalprogramma. 

Alternatieve artiest, producer, regisseur en songwriter Naaz toont op dinsdag 26 maart Mediha (Hasan Oswald) over een jonge Yezidi-vrouw die ontvoering en slavernij door ISIS overleefde en op een dappere missie gaat. Op zoek naar gerechtigheid, naar innerlijke genezing, en naar haar vermiste ouders en broertje. Hartverscheurend en inspirerend.   

Op woensdag 27 maart kijken we met presentatrice Nadia Moussaid naar The Mother of All Lies waar de jonge Marokkaanse filmmaker Asmae El Moudir in het verleden duikt van haar familie. In een miniatuurversie van Casablanca helpen haar familie en vrienden haar de verontrustende leugens uit haar kindertijd te ontrafelen. 

Tweede Kamerlid Esmah Lahlah leidt op donderdag 28 maart Radical (Christopher Zalla) in. Deze speelfilm speelt zich af in een Mexicaanse grensstad geteisterd door verwaarlozing, corruptie en geweld. Een gefrustreerde leraar probeert een radicaal nieuwe methode om de apathie van zijn leerlingen te doorbreken en hun nieuwsgierigheid, potentieel… en misschien zelfs hun genie te ontsluiten. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.  

Programma

dinsdag 26 maart, 20:15 - 22:30
Naaz: Mediha Theater aan het Spui - Kleine Zaal
woensdag 27 maart, 20:15 - 22:36
Nadia Moussaid: The Mother of All Lies Theater aan het Spui - Kleine Zaal
donderdag 30 maart, 19:45 - 22:22
Esmah Lahlah: Radical Filmhuis Den Haag - Zaal 1