Special

Ministerie van Buitenlandse Zaken: Invisible Demons

In samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken is op zondag 10 april een speciale vertoning van de film Invisible Demons, over de impact van klimaatverandering op het leven in Delhi. Na afloop vindt een verdiepend nagesprek plaats onder leiding van Marieke Eyskoot.

Bestel tickets

Invisible Demons

Rahul Jain

Persoonlijke en caleidoscopische kijk op hoe klimaatverandering het leven in Delhi beheerst. Ondraaglijke hittegolven, watertekorten en vervuiling treffen iedereen, maar de armen het meest. Visueel schitterende documentaire, afgewisseld met onthullende en aangrijpende getuigenissen van enkelen van de 30 miljoen inwoners van Delhi, van riksjarijders tot schoolmeisjes.

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Een leefbare planeet betekent welzijn voor arm en rijk, voor mannen en vrouwen, en voor huidige en toekomstige generaties. Daarom maakt het Ministerie van Buitenlandse Zaken zich sterk voor toegang tot en duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen, voor iedereen. Nederland werkt wereldwijd met overheden, multilaterale instellingen, NGO’s, bedrijfsleven en burgers samen om de voorziening van publieke goederen als grondstoffen, water en energie voor de toekomst zeker te stellen. De belangrijkste leidraad daarvoor zijn de Sustainable Development Goals (SDG’s), wereldwijde doelstellingen door duurzame ontwikkeling.

Sprekers

Rahul Jain is regisseur en editor. Voor Invisible Demons werkte hij aan de documentaire Machines (2016), over de kledingindustrie in India.

Leonie van der Stijl werkt in het klimaatdiplomatieteam van Buitenlandse Zaken. Daar lobbyt ze met collega’s om wereldwijd klimaatambities te verhogen. Leonie richt zich op grote multilaterale evenementen en de Aziatische regio. Ze werkt 7 jaar bij Buitenlandse Zaken bekleedde posities op onder andere de ambassade in New Delhi.

Moderator Marieke Eyskoot is duurzame lifestyle-expert en auteur, en veelgevraagd spreker en presentator. Ze was dagvoorzitter voor onder andere ASN Bank, Stichting DOEN, NRC Live, Fairtrade International, het Ministerie van Economische Zaken en vele anderen. Haar moderne handboek Dit is een goede gids – voor een duurzame lifestyle (een bestseller met 20.000 exemplaren, én een internationale editie) staat vol praktische en positieve tips op het gebied van kleding, verzorging, eten, wonen, werken en vrije tijd, die groen en eerlijk doen leuk en bereikbaar maken.

Programma

zo 10 april, 12:45 - 14:25
Ministerie van Buitenlandse Zaken: Invisible Demons + inleiding en nagesprek Pathé Buitenhof