Special

MtMF x Het Nationale Theater x Studio Dries Verhoeven: Dear beloved friend

Een speciale samenwerking op 24 maart, 20.15 uur met: Het Nationale Theater, Studio Dries Verhoeven & Kininso Koncepts

Gelauwerd theatermaker Dries Verhoeven maakt voorstellingen die vaak zowel ontregelend als hartverwarmend zijn. Mensen die zich ver buiten de muren van ons theater bevinden brengt hij aangrijpend dichtbij. Er zijn maar weinig toeschouwers die ongeroerd blijven bij Verhoevens installatie-theater.

Voor Dear beloved friend, bewandelt hij een wel heel ongebruikelijk pad. Terwijl u in uw comfortabele schouwburgstoel zit, bevinden de performers zich in Nigeria en spelen ze de voorstelling daar ter plekke, via een live internetverbinding.

Deze live filmvoorstelling vindt plaats in de Koninklijke Schouwburg en is een samenwerking met Het Nationale Theater. Na afloop is er in de zaal een speciaal nagesprek met Dries Verhoeven, gemodereerd door sociaal ondernemer Ama van Dantzig.

De groep Nigerianen schetst een toekomstbeeld waarin Afrikaanse mensen in groten getale onderweg zijn naar het Europese continent. Wat zegt dat visioen van een aankomende exodus over onze blik op onszelf, op Europa en onze relatie tot Afrika? Zijn deze mensen toekomstige vluchtelingen, of zijn het ook onze toekomstige ziekenverzorgers, onze bedpartners, onze leiders? Laat u meenemen in een hallucinerende blik in de verte.

Kaarten voor deze theatervoorstelling in de Koninklijke Schouwburg zijn te koop via onderstaande knop:

Tickets

Over Ama van Dantzig

Ama verdeeld haar tijd tussen Accra (Ghana) en Amsterdam – waar ze bruggen bouwt tussen ogenschijnlijk tegengestelde werelden. Door haar uitgebreide en praktische ervaring in diverse landen en gemeenschappen, geloofd ze in de mogelijkheid van gewone mensen om met ingenieuze oplossingen de uitdagingen van onze tijd aan te gaan.