Special

Nieuwspoort: The Hostage Takers

Op dinsdag 28 maart organiseren we om 16:00 uur een speciale vertoning van The Hostage Takers (Puk Damsgaard, Søren Klovborg) in perscentrum Nieuwspoort. Na afloop van de film gaat moderator Remco Meijer (De Volkskrant) in gesprek met Thomas Bruning (NVJ), Jantine van Herwijnen en Evelien Wijkstra (Free Press Unlimited).

Tickets

Over de film

Als de Engelse journalist Sean Langan plaatsneemt voor zijn interviews met IS-leden Alexanda Kotey en El Shafee Elsheikh, is de ruimte geladen met spanning. De twee waren verantwoordelijk voor de bewaking, marteling en uiteindelijk het helpen bij de gruwelijke – en gelivestreamde – executie van Langans vriend James Foley. Langan, die zelf gijzelaar was van de Taliban, spoorde ze op in gevangenschap bij Koerdische troepen in Syrië. Hij probeert ze oprecht te begrijpen, maar houdt zich bepaald niet in – wat leidt tot adembenemende momenten.

De Deense fotograaf Daniel Rye maakte deel uit van de groep gijzelaars waar ook Foley bij zat, maar werd vrijgelaten na onderhandelingen. Onder zijn kalme getuigenis schuilt een ongelooflijke kracht en emotie. De man die namens de familie met IS onderhandelde levert een bloedstollende reconstructie van de stappen die leidden tot Ryes vrijlating. Een indringende – en griezelige – kijk in de geest van geharde terroristen.

Handig om te weten

Het internationaal Perscentrum Nieuwspoort is dé ontmoetingsplaats voor politici, journalisten en vertegenwoordigers van bedrijven en maatschappelijke organisaties. Het is goed om voorafgaand aan uw bezoek aan Nieuwspoort met een aantal zaken rekening te houden:

  • Neem een geldig legitimatiebewijs mee.
  • De ingang van Nieuwspoort bevindt zich aan de zijkant van het Tweede Kamergebouw.
  • De locatie heeft een aanmeldprocedure. Volg de stappen van de aanmeldprocedure bij binnenkomst.
  • We raden je aan om ruim om tijd, rond 15:30 uur, bij Nieuwspoort te zijn.

Wil je achteraf een hapje eten in het restaurant van Nieuwspoort, dan kan je via deze link een Chef’s special bestellen.