Special

OneWorld selectie

OneWorld.nl is met 2 miljoen unieke bezoekers per jaar het grootste Nederlandse online magazine voor rechtvaardigheid. Op papier verschijnt OneWorld 4 keer per jaar met verhalen over mensenrechten, identiteit en klimaatrechtvaardigheid. Voor het Movies that Matter Festival selecteerde OneWorld twee films uit ons programma.

Freda

Géssica Généus

Krachtig, dynamisch drama over de jonge Haïtiaanse Freda. Ze wil een vredig en vervullend leven, maar in haar gewelddadige en corrupte land is dat niet gemakkelijk. Haar geliefde Yeshua wil dat ze bij hem komt wonen in het buitenland. Maar moet ze niet vechten voor haar familie en haar land?

Lees hier het artikel dat Omar Larabi voor OneWorld schreef over de film.

Freda is op zaterdag 9 april om 10:15 en op woensdag 13 april 18:30 te zien in Filmhuis Den Haag.

Writing With Fire

Rintu Thomas, Sushmit Ghosh

Onafhankelijkheid en moed belichaamd in de compleet vrouwelijke staf van Khabar Lahariya, een krant die helemaal wordt gerund door Dalit-vrouwen. Journalisten Meera, Suneeta en Shyamkali bieden het hoofd aan tegenstand, achterdocht en neerbuigendheid als ze verslag doen van India’s nieuws vanuit een feministisch en Dalit-perspectief.

Writing with Fire op vrijdag 8 april om 21:00, zaterdag 9 april om 20:30 en op maandag 11 april 21:15 is te zien in Pathé Buitenhof.

Vind je onafhankelijke journalistiek voor rechtvaardigheid belangrijk? Word abonnee van OneWorld.