Special

Programma docentendag

Kennedy Tielman over diversiteit in de klas

Kennedy Tielman is lerarenopleider aan de Fontys lerarenopleiding in Tilburg en doet promotieonderzoek bij de leerstoelgroep Onderwijs- en Leerwetenschappen van Wageningen Universiteit en Research.

Zijn promotie onderzoek, Superdiversiteit in het mbo, richt zich op de omgang van docenten met spanningen in cultureel diverse klassen en welke competenties daarbij nodig zijn. Bij een kleine duizend docenten onderzocht Kennedy in welke situatie zij de meeste spanning ervaren. Hij geeft docenten handvatten om hun competenties te versterken, zodat ze alle studenten gelijke kansen kunnen worden geboden.

Juliette Schrauwen (Anne Frank Stichting) over burgerschap

Juliette Schrauwen is medewerker en trainer bij de afdeling Educatieve Projecten van de Anne Frank Stichting. Zij ontwikkelt trainingen en educatief materiaal op het gebied van Anne Frank, Tweede Wereldoorlog, Holocaust, antisemitsme, en discriminatie. Als trainer draagt zij haar kennis en vaardigheden over eerdergenoemde thema’s over op docenten.

Maak kennis met Stories that Move, een gratis online tool tegen discriminatie. In deze interactieve workshop maak je kennis met verhalen van jongeren over diversiteit en discriminatie. Stories that Move helpt je om deze thema’s binnen een veilige leeromgeving te bespreken. Na deze workshop kun je direct zelf aan de slag met jouw leerlingen.

Fenny Postma (Netwerk Filmeducatie) over film in de klas en burgerschap 

Fenny Postma is CKV docent op het Hyperion Lyceum in Amsterdam. Naast haar baan het onderwijs werkt ze als freelancer. Ze heeft veel lessen ontwikkeld voor het Netwerk Filmeducatie, traint moderatoren hoe je moet omgaan met onderwijsgroepen en geeft sinds kort ook film op het Hyperion Lyceum.

 

Comedy Queen (reg. Sanna Lenken)
Filmvertoning Comedy Queen

Comedy Queen behandelt het emotionele leven van Sasha (13). Ze verloor haar moeder door zelfdoding en probeert grip te krijgen op haar emoties door humor in te zetten. Ze besluit stand-upcomedian te worden om iedereen weer aan het lachen te maken, vooral haar vader.

De presentator is Milou Adjanga en onder haar leiding is het nagesprek met therapeuten van Emotie-enzo.

De docenten(mid)dag “Burgerschap in beeld!” wordt georganiseerd in samenwerking met:

Programma

14:00
Inloop en ontvangst middagprogramma
14.10 - 14.30
Vertoning korte film Night (Joosje Duk, 2017)
14.30 - 14.35
Welkom
14.35 - 15.15
Presentatie Kennedy Tielman over diversiteit in de klas
15.15 - 15.30
Pauze speeddaten met Filmhub Zuid-Holland 
15.30 - 16.15
Workshop Juliette Schrauwen - Anne Frank Stichting over burgerschap
16.15 - 17.00
Workshop Fenny Postma – Netwerk Filmeducatie over film in de klas en burgerschap 
16.30
Inloop en ontvangst avondprogramma
17.00 - 18.00
Einde middagprogramma / start avondprogramma soep met broodje en netwerken 
18.00 - 20.00
Filmhuis in gesprek: Comedy Queen met inleiding en nagesprek
20.00 - 21.00
Einde programma borrel

Tickets

Gehele programma
€ 10,00
Middagprogramma
€ 7,50
Avondprogramma
€ 7,50
Het programma is opgedeeld in een middag- (14.00 - 18.00) en avondgedeelte (16.30 - 21.00). Je kunt deelnemen aan het geheel of een van beide.