Special

Trouw Special

Op zaterdag 17 april presenteren we samen met Trouw twee films met live nagesprekken.

Quo Vadis, Aida?

Jasmila Zbanic

Indrukwekkend en hartverscheurend drama over de uren in aanloop naar de genocide van Srebrenica in 1995. Aïda werkt als tolk op de door de Nederlanders geleide VN-basis. Ze wordt verscheurd tussen haar plicht tegenover de machteloze Dutchbatters, en de wanhoop van haar dorpsgenoten – vooral haar man en twee zonen.

Na de vertoning om 17:00 uur is er een live nagesprek met specialist en advocaat Simon van der Sluijs.

 

Shadow Game

Eefje Blankevoort, Els van Driel

Indrukwekkende documentaire over meerdere tienerjongens die hun land zijn ontvlucht en bescherming proberen te vinden in Europa. Verhalen van ontberingen en uitbuiting, maar ook van volharding, warmte en de kracht van de menselijke geest. Verhalen uit het hedendaagse Europa waarvan we niet mogen wegkijken.

Na de wereldpremière om 20:00 uur is er een live nagesprek. Journalist Remke de Lange (Trouw) interviewt regisseurs Els van Driel en Eefje Blankenvoort, en researcher Zuhoor al Qaisi live over het maken van deze bijzondere film waarin de minderjarige vluchtelingen niet alleen de hoofdrolspelers zijn maar ook het meeste camerawerk hebben gedaan. Stel jij ook een vraag via de online chat?

Tickets

Quo Vadis, Aida?
za 17 april 17:00 - ONLINE Live
Shadow Game
za 17 april 20:00 - ONLINE Live - Wereldpremière