Chosen by YOU

De beste films van 2021 over mensenrechten en maatschappelijke thema’s nog één keer op het witte doek. In Chosen by YOU bepaalde jij welke vier bioscoop highlights van dit jaar, die nog niet eerder door ons zijn vertoond, in april te zien zijn tijdens het Movies that Matter Festival 2022.

The Father

Florian Zeller

Anthony Hopkins zet de acteerprestatie van zijn leven neer als een vader die worstelt met dementie. Ook zijn dochter Anne (Olivia Colman) heeft het moeilijk met de zorg voor haar vader. Zij wil hem helpen en zoekt een verzorgster voor hem, maar hij wijst alle hulp af.

Judas and the Black Messiah

Shaka King

William O’Neal wordt door de FBI onder druk gezet om bij de Black Panthers in Illinois te infiltreren. Leider van deze afdeling is Fred Hampton. Deze charismatische man is een doorn in het oog van de FBI en ze willen een reden vinden om hem uit de weg te ruimen.

Martin Luther King vs. The FBI

Sam Pollard

Deze documentaire toont hoe een voorvechter van de Afro-Amerikaanse burgerrechtenbeweging, Martin Luther King Jr., door de FBI weggezet werd als gevaar voor de samenleving. Het maakt inzichtelijk hoe racisme en angst binnen de Amerikaanse samenleving Kings strijd voor gelijkheid dwarsboomden.

Nomadland

Chloé Zhao

In deze met drie Oscars bekroonde film verkent Fern als een moderne nomade de wereld. In haar geliefde bus trekt ze door het platteland van Nevada. Tijdens haar reis ontmoet ze andere nomaden en zowel Fern als de kijker worden bij elke ontmoeting weer iets wereldwijzer.

Frances McDormand in the film NOMADLAND. Photo by Joshua James Richards. © 2020 20th Century Studios All Rights Reserved