Special

NPO 2Doc Selectie

Samen met NPO 2Doc hebben we bij een speciale selectie van drie documentaires online verdiepingsprogramma’s gemaakt.

Dying to Divorce

Chloe Fairweather

Meer dan één op de drie Turkse vrouwen is slachtoffer geweest van huiselijk geweld, en femicide neemt toe. Moedige Turkse activisten en advocaten eisen gerechtigheid voor de slachtoffers. Maar na de mislukte couppoging van 2016 verstevigt de regering haar greep, en wordt hun werk steeds gevaarlijker.

Op 20 april vindt om 20:00 de wereldpremière van Dying to Divorce plaats. Bij de vertoning van deze documentaire zal regisseur Chloe Fairweather en een van de protagonisten uit de film aanwezig zijn.

 

Desert Paradise

Ike Bertels

Een welvarend en gelukkig diamantstadje in het zuiden van Namibië wordt gedwongen na te denken over zijn toekomst nu de mijnen zijn leeggehaald. Zijn de achterblijvers in staat het stadje op een nieuw spoor te zetten? Observerende documentaire, die de bewoners en het adembenemende landschap hun eigen verhaal laat vertellen.

Ook bij de wereldpremière van Desert Paradise is er op woensdag 21 april een live verdiepingsprogramma. Regisseur Ike Bertels zal na de vertoning op de film ingaan de documentaire.

 

President

Camilla Nielsson

Meeslepend verslag van de Zimbabwaanse presidentsverkiezingen van 2018, gezien vanuit de campagne van oppositiekandidaat Nelson Chamisa – en de ongelooflijke nasleep. Zimbabwe staat op een kruispunt als de charismatische Chamisa de regerende ZANU-PF uitdaagt. Maar zijn de verkiezingen eerlijk? Een politiek drama van het hoogste niveau.

President is als speciale preview op het festival te zien is.

Tickets

Dying to Divorce
di 20 april 20:00 - ONLINE Live
Desert Paradise
wo 21 april 20:00 - ONLINE Live
President
do 22 april 20:00 - ONLINE Live