Take on Mental Health

Dappere, intieme en vaak helende films over de ingrijpende gevolgen van geestelijke problemen.

Daughters

Jenifer Malmqvist

Maja, Hedvig en Sofia moeten omgaan met de zelfdoding van hun moeder Carolina. Alle drie worstelen ze  hier op hun eigen manier mee. Nu ze volwassen worden, proberen ze samen grip te krijgen op wat er is gebeurd. Zeer intieme documentaire die open en kwetsbaar kijkt naar een moeilijk onderwerp.

Innocence

Guy Davidi

Het diepe leed dat Israëls gemilitariseerde maatschappij veroorzaakt bij haar jeugd. Verteld aan de hand van onder meer dagboeken, brieven en home video’s van jonge mannen en vrouwen die hun dienstplicht moesten vervullen. Extra aangrijpend door de sobere, onsentimentele aanpak. Een documentaire die je in stilte achterlaat.

The Listener

Steve Buscemi

Beth is vrijwilliger bij een hulplijn. Ze beantwoordt telefoontjes van mensen die eenzaam, wanhopig of angstig zijn. Ze blijkt haar eigen redenen te hebben om dit intense werk te doen. Intiem drama van Steve Buscemi. Neemt de tijd zich diep in je hart en geest te nestelen.

ROCK. PAPER. GRENADE

Iryna Tsilyk

As Tymophiy’s oma haar nieuwe vriend Felix mee naar huis neemt, wordt hun rustige huishouden flink opgeschud. Felix’ trauma als Sovjet-veteraan uit de Afghaanse oorlog drukt zwaar op de atmosfeer thuis. Maar Tymophiy en Felix kunnen het prima vinden. Teder, subtiel humoristisch coming-of-age drama.