Veelgestelde vragen

Heb je een vraag met betrekking tot het festival? We hopen hem alvast voor je te kunnen beantwoorden. Neem een kijkje in deze lijst van veelgestelde vragen.

Is jouw vraag niet beantwoord na het lezen van deze veelgestelde vragen? Staat je vraa er niet tussen, dan kun je deze ook stellen via het icoontje linksonder in uw browservenster of een e-mail sturen naar info@moviesthatmatter.nl.

Movies that Matter Festival 2023

 • Wanneer vindt het festival plaats?

  Het Movies that Matter Festival 2023 vindt plaats van vrijdag 24 maart tot en met zaterdag 1 april 2023 in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui. Ook wordt er op verschillende satellietlocaties door het land een festivalprogramma gepresenteerd.

 • Wanneer start de kaartverkoop?

  De online kaartverkoop start op donderdag 9 maart. Vanaf vrijdag 24 maart kun je ook kaarten kopen aan de festivalkassa in Den Haag.

 • Wanneer wordt het volledige programma bekendgemaakt?

  Het volledige filmprogramma wordt bekendgemaakt bij de start van de kaartverkoop op donderdag 9 maart. In de week daarna kunnen nog enkele verdiepingsprogramma’s aan het programma worden toegevoegd.

 • Wanneer verschijnt de festivalkrant?

  Onze festivalkrant verschijnt op 9 maart als bijlage bij de Trouw.

  Nieuwsbriefabonnees die zich hebben aangemeld om de festivalkrant thuis te ontvangen, ontvangen deze op of kort na 9 maart.

 • Is er ondertiteling beschikbaar bij alle films?

  Bijna alle Movies that Matter films zijn ondertiteld. De taal van de ondertiteling verschilt per film. Op de individuele filmpagina’s staat vermeld of welke talen er worden gesproken in de film en of/welke ondertiteling beschikbaar is. De beschikbare ondertitels worden ook aangegeven in ons programma-overzicht en u kunt hierop filteren.

 • Kan ik mij ook dit jaar aanmelden als vrijwilliger?

  Onze vrijwilligers zijn onmisbaar voor de organisatie van het Movies that Matter Festival. Ook dit jaar zijn we op zoek naar mensen die ons voor, tijdens en na het festival willen helpen. Lees hier meer over het vrijwilligen en meld je aan.

 • Ik ben een filmmaker. Hoe stuur ik mijn film in?

  Je kon je film voor het Movies that Matter Festival 2023 inzenden tot 21 november 2022. Vanaf 1 juni 2023 gaan de inzendingen voor het Movies that Matter Festival 2024 open.

  Volg onze Movies that Matter Industry pagina op Facebook en schrijf je in voor onze Industry nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van deadlines en festivalnieuws.

 • Kunnen pers en professionals zich accrediteren voor het festival?

  Het Movies that Matter Festival verwelkomt pers en professionals uit de film- en mensenrechtenbranche uit de hele wereld om het festival bij te wonen. Meer informatie over accreditaties volgt binnenkort.