Veelgestelde vragen: Algemeen

Heb je een vraag met betrekking tot het festival? We hopen hem alvast voor je te kunnen beantwoorden. Neem een kijkje in deze lijst van veelgestelde vragen.

Heb je nog andere vragen? We hebben meer veelgestelde vragen beschikbaar:

Tickets FAQsFAQs Online kijken

Is jouw vraag niet beantwoord na het lezen van deze FAQs dan staat ons supportteam voor je klaar. Stel je vraag in de chat linksonder in je browservenster. Telefonisch is ons supportteam bereikbaar op werkdagen tussen 12:00 en 15:00 op het nummer 06-25 31 36 16.

Wil je je thuisbioscoop goed opzetten of ondervind je technische problemen? Raadpleeg onze technische checklist.

Movies that Matter Festival 2021

 • Wanneer vindt het festival plaats?

  Het festival vindt plaats van vrijdag 16 tot en met zondag 25 april 2021.

 • Waar vindt het festival plaats?

  Het Movies that Matter Festival 2021 vindt geheel online plaats. Je kunt het festival alleen online bezoeken, mits je een Nederlands IP-adres hebt.

  In de voorbereiding hebben we ingezet op een festival op locatie én online. We hoopten je te verwelkomen in Den Haag, traditiegetrouw ons festivalhart. Maar het mocht niet zo zijn. Gelukkig kan het online festival wel doorgaan.

 • Wanneer start de kaartverkoop?

  De kaartverkoop start in de avond van donderdag 1 april.

 • Waar vind ik informatie over de ticketverkoop en ticketprijzen?

  Alle informatie over de ticketverkoop en ticketprijzen kun je vinden op deze tickets FAQ pagina.

 • Hoe bezoek ik het Movies that Matter Festival?

  Je kunt ons online programma vanuit huis bekijken (met een Nederlandse IP adres).

  In het programmaoverzicht kun je zien wanneer en hoe elke film te zien is. Tijdens het festival vinden er Online Live vertoningen op een vast tijdstip plaats en je kunt ook On Demand films bekijken die telkens 80 uur online beschikbaar zijn. Selecteer je vertoning naar keuze, bestel een ticket en kijk via onze website.

 • Wanneer is het volledige programma bekend?

  Het volledige filmprogramma wordt bekendgemaakt voor de start van de ticketverkoop in de avond van 1 april. Het verdiepingsprogramma wordt in de week hierna eventueel nog aangevuld.

 • Wanneer komt de festivalkrant uit?

  De festivalkrant verschijnt op 1 april als bijlage van de Trouw. Nieuwsbrieflezers die zich hebben ingeschreven om de festivalkrant thuis te ontvangen, krijgen deze kort na 1 april binnen.

 • Hoe blijf ik op de hoogte van het festivalnieuws?

  Voor een actueel blokkenschema kun je gebruik maken van de TimeSquare app. Download de app in de Apple App Store of Google Play Store

  Blijf op de hoogte van al het nieuws rond het festival door je in te schrijven op onze nieuwsbrief. Ook kun je ons volgen op Facebook, Instagram, Twitter, YouTube en LinkedIn.

 • Kan ik mij ook dit jaar aanmelden als vrijwilliger?

  Jazeker! Ook voor de online-versie van het festival zoeken we momenteel vrijwilligers. Hier vind je meer informatie over het vrijwilligen en het aanmeldformulier.

 • Kan ik het online festivalprogramma ook buiten Nederland bekijken?

  In verband met de internationale rechten van de films, zijn de online filmvertoningen van Movies that Matter alleen vanaf een Nederlands IP-adres te bekijken.

  Onze Shorts that Matter en programma’s zonder film (zoals masterclasses) zijn wereldwijd te bekijken.

 • Is er ondertiteling beschikbaar bij alle films?

  De meeste Movies that Matter films zijn ondertiteld. De taal van de ondertiteling verschilt per film. Op de individuele filmpagina’s staat vermeld welke talen er worden gesproken in de film en welke ondertiteling beschikbaar is.

  De beschikbare ondertitels worden ook aangegeven in ons programmaoverzicht en je kunt hierop filteren.

 • Ik ben een filmmaker. Hoe stuur ik mijn film in?

  Vanaf 1 juni 2021 kun je je film insturen voor het Movies that Matter Festival 2022.

  Volg onze Movies that Matter Industry & Press pagina op Facebook om op de hoogte te blijven van deadlines en festivalnieuws.

 • Mijn vraag is niet beantwoord, hoe kan ik jullie bereiken?

  Voor al je vragen kun je ook terecht bij onze online helpdesk, klik hiervoor op het chatvenster linksonder in je scherm. Ons support team staat in de chat dagelijks vanaf 16 april voor je klaar, in de tussentijd kun je ons een e-mail sturen via het chatvenster en wij nemen zo snel mogelijk contact op met je.

  Wil je meer weten over de kaartverkoop, dan kun je de veelgestelde vragen over tickets raadplegen, je vraag stellen in de chat of mailen naar tickets@moviesthatmatter.nl

  Heb je een vraag over het online programma en hoe je een film kunt kijken? Lees dan de FAQs over het online festival of stel je vraag in de chat. Telefonisch is ons supportteam dagelijks bereikbaar tussen 12:00 en 15:00 op het nummer 06-25313616.

  Ons support team is van 16 – 25 april dagelijks tussen 09:00 – 23:00 uur via de chat bereikbaar.