zo 26 maart 2023

Ministerie van Buitenlandse Zaken: nagesprek met Marga Veeneman en Carl Königel

Na de vertoning van Deep Rising zal moderator Marieke Eyskoot in gesprek gaan met gastsprekers Marga Veeneman (Min BuZa) en Carl Königel (WWF). Daarin stellen we de vraag hoe we in Europa aan de kritische grondstoffen gaan komen die nodig zijn voor de groene transitie. Welke keuzes kunnen we daarin maken als land, en wat kan je als consument doen? 

Voertaal: Engels

Dit programma is een samenwerking tussen Movies that Matter en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Sprekers en moderator

Marga Veeneman is beleidsmedewerker bij het ministerie van Buitenlandse Zaken met een achtergrond in internationale politiek en economie, internationaal handelsbeleid, ontwikkelingshulp, persvrijheid en algemeen projectmanagement. Momenteel is ze coördinator grondstoffen bij de de directie energie, grondstoffen en poolgebieden. 

Carl Königel is werkzaam als public affairs adviseur bij het Wereld Natuur Fonds op de thema’s internationale biodiversiteit, natuurherstel en diepzeemijnbouw. Hij heeft bijna twintig jaar ervaring met zowel de inhoud als het beleid op verduurzaming van productieketens en natuurbescherming. Na zijn studie fysische geografie deed hij onderzoek aan geo-ecologische landschapsevolutie. Voordat hij bij WWF-NL kwam werkte hij bij IUCN NL, de Nederlandse tak van de internationale unie van natuurbescherming.

Marieke Eyskoot is een sustainable lifestyle-expert, auteur, spreker en presentator. Ze werkte als moderator voor Dutch Design Week, ASN Bank, Stichting DOEN, Fairtrade International, diverse ministeries, Netflix en vele anderen, en is een van de presentatoren van het Nederlandse televisieprogramma BinnensteBuiten. Haar gids This is a Good Guide – for a Sustainable Lifestyle staat boordevol praktische en positieve tips over mode, beauty, eten, thuis en reizen, die doen leuk en bereikbaar maken.

Sprekers

Melody Lieftink

Marieke Eyskoot

moderator

Marga Veeneman

gast

Carl Königel

gast