vr 29 maart 2024

NPO 2Doc: Four Daughters

Na de NPO 2Doc-vertoning van Four Daughters zal journalist Sophie Derkzen in gesprek gaan met Nazmiye Oral, actrice, schrijver, theatermaker en hoofdgast van Movies that Matter Festival 2024, en Bibi van Ginkel, programmaleider van de pijler Preventing and Countering Violent Extremism (PCVE) van ICCT en Senior Research fellow.

Nazmiye Oral is actrice, schrijver en theatermaker. Nazmiye en haar moeder Havva boekten wereldwijd succes met de theatervoorstelling Niet meer zonder jou. Tijdens het festival presenteert Nazmiye de verfilming van deze theatervoorstelling.

Dr. Bibi van Ginkel, is de programmaleider van de pijler Preventing and Countering Violent Extremism (PCVE) van ICCT en Senior Research fellow. Haar expertise omvat een groot aantal aandachtsgebieden van ICCT, van rechtsstaatkwesties tot trends en dreigingsontwikkelingen, terrorismebestrijding, reacties op gewelddadig extremisme en preventiestrategieën, en het verband tussen ontwikkeling en PCVE. Ze heeft over deze onderwerpen gepubliceerd en beleidsadvies en training gegeven.

Sophie Derkzen is presentator en programmamaker bij de VPRO. Ze presenteert op NPO Radio 1 het dagelijkse buitenlandprogramma Bureau Buitenland, in 2022 door een vakjury verkozen tot winnaar van de Zilveren Reissmicrofoon voor het beste radioprogramma van het jaar. Op Radio 1 is ze als interviewer ook te horen in de VPRO Marathoninterviews, Nooit Meer Slapen en de Publieke Tribune (HUMAN).

Voertaal: Engels

Sprekers

Sophie Derkzen

moderator

Nazmiye Oral

gast

Bibi van Ginkel

expert