do 28 maart 2024

Stichting Vluchteling presenteert: Green Border

Voorafgaand aan de vertoning van Green Border gaat moderator Bahram Sadeghi in gesprek met Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling en Oliwia Hurley, die aan de Poolse grens werkt en daar vluchtelingen ondersteund. 

Oliwia Hurley woont in een klein dorpje op een paar kilometer van de Pools-Belarussische grens. Tijdens de humanitaire crisis aan de Pools-Belarussische grens in september 2021 besloot Oliwia om als vrijwilliger humanitaire basishulp te verlenen aan mensen die probeerden te overleven in het woud van Białowieża. In het daaropvolgende jaar werd de overkoepelende organisatie Grupa Granica en een aantal kleinere NGO’s opgericht om de inspanningen van de vrijwilligers te professionaliseren. Oliwia maakt sinds januari 2023 deel uit van de Egala Vereniging en is sinds september 2023 lid van het bestuur. Ze zorgt voor de logistiek en bevoorrading van alle NGO’s aan de Pools-Belarussische grens.

Tineke Ceelen werkt sinds 1993 in de humanitaire hulp, de afgelopen twee decennia geeft ze leiding aan Stichting Vluchteling. Ze reist de hele wereld over, want als directeur van Stichting Vluchteling wil ze de problemen met eigen ogen zien. Met haar media-optredens geeft ze slachtoffers van vele crises een gezicht en brengt hun verhaal in Nederland over het voetlicht.

Bahram Sadeghi (1967, Iran) werkt als freelance regisseur en presentator. Daarnaast schrijft Sadeghi voor verschillende landelijke bladen en organiseert hij debatten. Sadeghi heeft geen hobby’s.

Voertaal: Engels

Sprekers

Tineke Ceelen

gast

Oliwia Hurley

gast

Bahram Sadeghi

moderator