za 30 maart 2024

Best of #MtMF24: inleiding door Oliwia Hurley

We beginnen de dag met een vertoning van Green Border, ingeleid door Oliwia Hurley

Oliwia Hurley woont in een klein dorpje op een paar kilometer van de Pools-Belarussische grens. Tijdens de humanitaire crisis aan de Pools-Belarussische grens in september 2021 besloot Oliwia om als vrijwilliger humanitaire basishulp te verlenen aan mensen die probeerden te overleven in het woud van Białowieża. In het daaropvolgende jaar werd de overkoepelende organisatie Grupa Granica en een aantal kleinere NGO’s opgericht om de inspanningen van de vrijwilligers te professionaliseren. Oliwia maakt sinds januari 2023 deel uit van de Egala Vereniging en is sinds september 2023 lid van het bestuur. Ze zorgt voor de logistiek en bevoorrading van alle NGO’s aan de Pools-Belarussische grens.

Best of #MtMF24
Bekijk drie festivalfavorieten plus verdiepingsprogramma’s tijdens de Best of #MtMF24-dag op zaterdag 30 maart. We trappen de dag af met Green Border, een indringend drama over de verschrikkingen waarmee vluchtelingen worden geconfronteerd in de bossen tussen Belarus en Polen. Aansluitend volgt Samuel and the Light, een poëtisch en ingetogen portret van hedendaags Brazilië onder invloed van kapitaal en globalisering. Als derde film vertonen wij de winnaar van de publieksprijs, mogelijk gemaakt door ASN Bank.

Een kaartje voor de Best of #MtMF24-dag kost €30,00 voor alle drie de films. Je kunt ook kiezen om losse kaartjes per film te kopen voor een regulier tarief.

Voertaal: Engels

Sprekers

Bahram Sadeghi

moderator

Oliwia Hurley

gast