zo 10 april 2022

Nagesprek met Rahul Jain en Leonie van der Stijl

In samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken presenteren we een film en nagesprek over de strijd voor een duurzame wereld. 

Een leefbare planeet betekent welzijn voor arm en rijk, voor mannen en vrouwen, en voor huidige en toekomstige generaties. Daarom maakt het Ministerie van Buitenlandse Zaken zich sterk voor toegang tot en duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen, voor iedereen. Nederland werkt wereldwijd met overheden, multilaterale instellingen, NGO’s, bedrijfsleven en burgers samen om de voorziening van publieke goederen als grondstoffen, water en energie voor de toekomst zeker te stellen. De belangrijkste leidraad daarvoor zijn de Sustainable Development Goals (SDG’s), wereldwijde doelstellingen door duurzame ontwikkeling.

Sprekers
Rahul Jain is regisseur en editor. Voor Invisible Demons werkte hij aan de documentaire Machines (2016), over de kledingindustrie in India. 

Leonie van der Stijl werkt in het klimaatdiplomatieteam van Buitenlandse Zaken. Daar lobbyt ze met collega’s om wereldwijd klimaatambities te verhogen. Leonie richt zich op grote multilaterale evenementen en de Aziatische regio. Ze werkt 7 jaar bij Buitenlandse Zaken bekleedde posities op onder andere de ambassade in New Delhi.

Moderator
Naeeda Aurangzeb

Sprekers

Marieke Eyskoot

moderator

Rahul Jain

gast

Leonie van der Stijl

gast