za 17 april 2021

Inleiding door Carmen Hagenaars

Inleiding: Carmen Hagenaars

Carmen Hagenaars is sinds november 2017 adjunct-directeur Inclusieve Groene Groei bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Nederland. Voor deze functie richt ze zich met name op inclusief en duurzaam gebruik van energie en natuurlijke hulpbronnen. Naast haar 18-jarige diplomatieke loopbaan bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, werkte ze ook in Brussel bij de EU Permanent Representation als hoofd Ontwikkelingssamenwerking en Internationale Handel. Daarvoor werkte ze als politiek adviseur voor de EU Special Representative for the Sahel en werkte ze ook bij de Nederlandse Ambassade in Dakar. In Den Haag vervulde ze verschillende functies, onder meer op de Afrika en Multilaterale afdelingen.  

Over deze dag:
Een leefbare planeet betekent welzijn voor arm en rijk, voor mannen en vrouwen, en voor huidige en toekomstige generaties. Daarom maakt het Ministerie van Buitenlandse Zaken zich sterk voor toegang tot en duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen, voor iedereen. Nederland werkt wereldwijd met overheden, multilaterale instellingen, NGO’s, bedrijfsleven en burgers samen om de voorziening van publieke goederen als grondstoffen, water en energie voor de toekomst zeker te stellen. De belangrijkste leidraad daarvoor zijn de Sustainable Development Goals (SDG’s), wereldwijde doelstellingen door duurzame ontwikkeling.

In ons Earth at Stake programma presenteren we samen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken films en nagesprekken over de strijd voor een duurzame wereld. Vanaf 17 april zijn drie documentaires te zien in combinatie met een inleiding of een nagesprek. 

Beschikbaar
met verdieping
MinBuZa Earth at Stake

Sprekers

Carmen Hagenaars

gast