di 28 maart 2023

Nagesprek met gastsprekers Jeftha Pattikawa en Esmée Begemann

Na de vertoning van Kleinkinderen van de Oost zal moderator Ama van Dantzig in gesprek gaan met gastsprekers Jeftha Pattikawa (Nationaal Archief) en Esmée Begemann (theaterregisseur en performer). Daarin gaan we dieper in op de thema’s van de documentaire.

Deze vertoning en programma zijn besloten. 

Voertaal: Nederlands

Sprekers 

Jeftha Pattikawa (hij/hem) is adviseur Diversiteit & Inclusie bij het Nationaal Archief. Hiervoor vervulde hij verschillende rollen bij het Stedelijk Museum Amsterdam en Van Abbemuseum Eindhoven op het gebied van diversiteit, inclusie, gelijkwaardigheid en toegankelijkheid in de meest brede zin van het woord. Hiernaast is Pattikawa documentairefilmmaker en oprichter van audiovisueel community archief Verloren Banden. Pattikawa is lid van de NIOD/KNAW Wetenschapscommissie en adviesraad Europeana, een initiatief van de Europese Commissie om digitale verandering in de Europese cultureel erfgoed sector met expertise, tools en beleid te omarmen en stimuleren. 

Esmée Begemann is een theaterregisseur en performer. Ze is afgestudeerd van de BA Regie aan het RITCS in Brussel en in Zweden van YIP Sociaal Ondernemerschap. In haar werk probeert ze bij te dragen aan een meer inclusieve samenleving waar er oog is voor alle verhalen en waar we worden uitgenodigd kritisch na te denken over welke rol we spelen binnen de culturen/identiteiten waar we toe behoren. 
 

 

 

Sprekers

Eric Fecken

Jeftha Pattikawa

gast

Esmée Begemann

gast

Ama van Dantzig

moderator